Penktadienį į Lietuvą atplūs šilumos banga

Praėjusią naktį per Lietuvą, keldamas stiprius vakarų vėjo gūsius, turėjo pralėkti jau paskutinis iš nuolat mus lankančių nedidelių ciklonų.

Bitės vėl galės darbuotis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bitės vėl galės darbuotis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė

Mar 20, 2014, 11:13 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:38 AM

Nuo rytdienos didelėje Europos dalyje, kartu ir mūsų šalyje, orų sąlygos smarkiai keisis.

Žiemą, įsitvirtinusią Skandinavijoje ir išginusią pavasarį iš didesnės Rytų Europos dalies, pradės atakuoti iš pietvakarių atkeliaujantis šiltas oras, rašo „Lietuvos rytas“.

Matyt, pavasario ir žiemos kova bus atkakli. Pastarosiomis naktimis šiaurinėje Skandinavijos dalyje temperatūra krisdavo iki 25–29, vietomis net viršydavo 30 laipsnių šalčio. Europinėje Rusijos dalyje naktį šaltis daug kur siekė 10–15 laipsnių. Net ir dieną čia karaliavo žiema, temperatūra nepakildavo iki nulio laipsnių.

Šiandien pavasario šiluma jau sugrįš į Skandinavijos pietinę dalį. Tačiau didelėje Šiaurės bei Rytų Europos teritorijoje dar laikysis vėsūs orai. Lietuvoje šiandien temperatūros pokyčių dar nebus, šilto oro frontas tik prisiartins prie mūsų. Tačiau jau visą Vidurio Europą apims labai šiltų sausų orų banga.

Kaimyninėje Lenkijoje daug kur temperatūra kils per 15 laipsnių šilumos, o Vokietijoje bus net šilčiau nei pietų kraštuose.

Lietuvoje šiandien bus dar gana drungni, debesuoti su nedideliais pragiedruliais orai. Vietomis truputį palynos.

Rytą ir dienos pradžioje neramiai pūs šiaurės vakarų vėjas. Apie vidurdienį jis nurims ir antrojoje dienos pusėje jau atsisuks iš pietvakarių. Temperatūra įdienojus svyruos tarp 5 ir 9 laipsnių šilumos.

Penktadienį teks skubiai pasikeisti drabužius. Stipri šilumos banga jau atplūs ir į mūsų šalį.

Gana stiprus pietų, pietvakarių vėjas išblaškys debesis. Tik antrojoje dienos pusėje šiaurės vakariniame šalies pakraštyje gali nusidriekti tirštesnis debesų šleifas ir vakare kur ne kur nukrapnos šiltas lietutis.

Oro temperatūra naktį svyruos tarp 2 ir 7 laipsnių šilumos, dieną daug kur šoktelės iki 13–15 laipsnių, Dzūkijoje, Suvalkijoje – iki 17 laipsnių šilumos. Taigi mūsų laukia labai šilta, nors ir vėjuota pavasario diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.