Sodybos sargas – piktas gulbinas

Pakruojo rajono Lauksodžio kaime gyvenanti Aldona Udrienė nebijo, kad į jos kiemą įžengs nekviestas svečias. Čia jį pasitiks gulbinas Guli Guli, kuris kiekvieną neprašytą atvykėlį išvys lauk.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2014-05-14 06:00, atnaujinta 2018-02-13 23:43

A.Udrienei nereikia prie trobos šuns. Sargo darbą atliekantis gulbinas Guli Guli jos nė karto nenuvylė, rašo „Lietuvos rytas".

Kiekvieną atvykėlį didžiulis paukštis pasitinka grėsmingai artėdamas, mojuodamas sparnais, o sustojus automobiliui jis į duris kalena snapu.

„Net kaimynai nedrįsta įžengti į kiemą, kai po jį vaikštinėja Guli Guli. Anksčiau jis ir su manimi elgdavosi nedraugiškai, bet dabar aprimo“, – pasakojo A.Udrienė.

Guli Guli šeimininkės daugiau nebepuola po to, kai ji kartą atstatė grėblį. Po to karto gulbinas nebešnypščia, nors A.Udrienė vis tiek prie paukščio artėja tik pasiėmusi grėblį.

Gulbinas mėgsta pasivaikščioti ne tiktai po kiemą, bet ir šalia gatvės, keldamas keliaujančiųjų nuostabą.

A.Udrienė yra sulaukusi pranešimų, kad šalia kelio guli sužalotas paukštis. Guli Guli sparnas iš tiesų nesveikas, paukštis negali pakilti nuo žemės.

Anksčiau žiemoti neišskridusį paukštį globojo kaimynas, jo tvarte gulbinui ant sparno užlipo karvė.

Nuo to laiko paukštį globoja A.Udrienė. Guli Guli prie tvenkinio turi aptvarą, bet nakvoja tvarte. Per savaitę jis sulesa apie pusę kibiro miltų ar grūdų, bet mėgsta ir bulves, kuriomis šeimininkė šeria kiaules.

Anksčiau Lauksodžio kaimo gyventojos sodyboje buvo gulbių pora, bet skraidanti patelė užsimušė, kai nesėkmingai nusileido ant asfaltuotos gatvės, ją supainiojusi su upe.

A.Udrienė anksčiau augino ir gulbių jauniklį, bet jis taip pat neišliko, nes nusileidęs ant žemės pakliuvo lapei į nasrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.