Į šalį ateina karščiai: kitą savaitę jausimės kaip atogrąžose

Ateinančią savaitę lietuvių laukia karšti orai. Tiesa, jie nebus sausi, todėl iš rankų nepaleisime skėčių – žadama nemažai lietaus, ypač dienos metu. Sinoptikų teigimu, bus galima pasijusti lyg atogrąžose. Kitą savaitę oras sušils iki 28 laipsnių pagal Celsijų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2014, 1:55 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:14 PM

Apie laukiamus orus portalui lrytas.lt papasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Alva Nagelytė.

„Lietūs bus trumpalaikiai ir su perkūnija. Lis antroje dienos pusėje, jau link vakaro. Bet šiluma tikrai nesitrauks iki viso mėnesio galo. Turime duomenų iki gegužės 25 dienos“, – džiugiomis žiniomis dalijosi sinoptikė.

Kitą savaitę šiluma svyruos nuo 23 iki 28 laipsnių pagal Celsijų.

„Dabar buvo atkeliavusi oro masė iš Rytų, tai buvo Rusijos šiluma. Šiuo metu ji grįžta, o dabar dar prisideda pietryčių oro srovė, duodama papildomos šilumos pulsą“, – sakė A.Nagelytė.

Prieš keletą dienų skaitytojai buvo pastebėję Vilniaus rajone iškritusį sniegą. Sinoptikų tokios gamtos išdaigos nestebina.

„Tokie pasikeitimai – nieko stebėtino. Oro masė buvo atkeliavusi iš šiaurės, o dabar artinasi iš atogrąžų“, – sakė sinoptikė.

Trumpai tariant: karšta, drėgna ir su griausmais. Tai mūsų laukia nuo pirmadienio.

Pernai buvo šilčiau

Praėjusių metų gegužės pradžia džiugino dar didesne šiluma. Pirmąjį mėnesio dešimtadienį dienos temperatūra šoktelėjo iki 27–29 laipsnių šilumos.

Pernykštę gegužę 25 laipsnių ir aukštesnė temperatūra daugelyje vietovių užfiksuota net 8–9 dienas.

Ilgiausiai, net penkias dienas iš eilės, karštų orų laikotarpis truko antrąjį gegužės dešimtadienį. Tada nustatyta ir aukščiausia mėnesio temperatūra – Klaipėdoje ji siekė 31,1 laipsnio karščio.

Tačiau, sinoptikų teigimu, nors šiemet pirmosios gegužės pusės šiluma smarkiai atsilieka ne tik nuo pernykštės, bet ir nuo daugiamečio vidurkio, dar turime laiko pasivyti, o gal net ir nurungti ankstesnius rekordus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.