Panevėžio moksleiviai surinko pusę tonos elektronikos atliekų

Antradienį Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijoje tvyrojo šventinės nuotaikos. Moksleivius ir mokytojus į vieną vietą subūrė finalinis aplinkosauginis renginys.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-15 09:30, atnaujinta 2018-01-19 04:33

Jį vainikavo nugalėtojų, pirmojo sezono metu surinkusių daugiau nei penkis šimtus kilogramų baterijų bei dujošvyčių lempučių, susitikimas su „Žalgirio“ klubo krepšininkais.

Pasiryžo laimėti

Gimnazijos direktorė Gražina Gailiūnienė džiaugėsi ne tik konkurse laimėta pirma vieta, bet ir moksleivių, bei jų tėvų sąmoningumu bei atsakingumu: „Žinoma, prieš dalyvaujant projekte šiek tiek kalbėjome su moksleiviais apie rūšiavimo ir ekologijos naudą. Taip pat, kaip taisyklingai rūšiuoti. Tačiau didesnių pastangų motyvacijai neprireikė. Visos klasės aktyviai ir savanoriškai įsitraukė į šią puikią veiklą. Kai laimėjome vieną iš etapų, apėmė dar didesnis azartas. Pagalvojome, kodėl negalime laimėti viso konkurso? Ėmėmės ir padarėme“, - apie pasiryžimą pasakojo G.Gailiūnienė.

Žalgiriečių apsilankymas buvo ne vienintelis prizas skirtas Kazimiero Paltaroko gimnazija. Moksleiviams buvo skirti bilietai į Kauno „Žalgirio“ rungtynes, taip pat piniginis apdovanojimas už kurį mokymo įstaiga įsigijo trūkstamų vadovėlių ir pratybų sąsiuvinių. „Labai džiaugiamės prizais. Gaila, kad ne visi galėjo sudalyvauti ir finaliniame renginyje ir nuvykti į varžybas, tačiau stengėmės pasidalinti, kad neliktų nuskriaustų“, - pridūrė direktorė.

Padėkos žodžiai

„Beveik šimtas Lietuvos mokyklų rungėsi dėl pagrindinio prizo – susitikimo su krepšininkais. Tam, kad moksleiviai turėtų sektiną pavyzdį, prie švietimo projekto pakvietėme prisidėti Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubus. Bilietai į varžybas ir krepšininkų apsilankymas – ne tik atlygis jaunimui už tinkamai atliktą elektronikos atliekų rūšiavimo darbą.

Pirmiausia tai vienodai žaliai mąstančių žmonių susibūrimas suvokiant, jog tokių kiekvienais metais vis daugiau. Džiaugiuosi, kad Kazimiero Paltaroko gimnazijos moksleiviai surinko tokį didelį baterijų kiekį“, - vienas renginio organizatorių Mantas Varaška.

Daugiau nei pusę tonos elektronikos atliekų surinkusiai mokyklai renginio svečiai negailėjo gražių žodžių.

Dainininkas Povilas Meškėla kalbėjo: „Mano visas gyvenimas sukasi aplink įrašų studijas, koncertus, televiziją su daugybe elektros ir elektronikos įrenginių: pradedant pultais, baigiant kolonėlėmis, mikrofonais ir ekranais. O kur visi šie daiktai nukeliauja, kai yra nebereikalingi? Reikia tikėtis, kad ten, kur juos perdirba ir prikelia antram gyvenimui. Svarbiausia pradėti nuo savęs. Jei rūšiuosiu aš, rūšiuosi tu, rūšiuos tavo klasės draugai, rūšiuos mokytojai, tėveliai ir kaimynai, drąsiai galėsim dainuoti „Mes jėga!“

Gimnazijos moksleiviai turėjo progą ne tik pabendrauti su žalgiriečiais, bet ir pasivaržyti į specialias talpas mėtant baterijas. Savo jėgas šioje rungtyje išmėgino tiek moksleiviai, tiek ir krepšininkai, treneriai, renginio organizatoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.