Medkirčiui pralobti nepavyko – teks mokėti tūkstantinę baudą

Joniškio rajone medžius neteisėtai pjovęs ir medieną pardavinėjęs vyras turės atlyginti nemenką gamtai padarytą žalą. Pogrindininko piniginė gerokai suplonės – jam teks pakloti 2124 eurų baudą.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jan 30, 2015, 11:37 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:49 PM

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Joniškio rajono agentūra gavo pranešimą, kad Žūčių kaime be leidimo pjaunami medžiai.

Tikrinant apleistą ir nebegyvenamą kaimo teritoriją užkluptas motoriniu pjūklu besidarbuojantis D.D. (1985). Vyras aplinkosaugininkams paaiškino, kad gyvena senelio sodyboje ir yra vienintelis šio kaimo gyventojas.

Kaimo teritorijoje, valstybinėje žemėje, rasti nupjauti 5 didžiuliai beržai ir uosis. Vyras neturėjo jokio leidimo ir pjovė tik sveikus bei brandžius medžius.

Medžių šakas ir viršūnes medkirtys pasiliko kurui, o likusią medieną išvežė ir pardavė Daukšių kaimo gyventojui.

Už parduotą medieną vyras gavo 170 eurų. Bet tai padengs tik menką dalį nuostolių – gamtai padaryta žala daugiau kaip dešimt kartų didesnė.

D.D. už želdinių naikinimą surašytas protokolas ir skirta 129 eurų bauda. Be to, medkirtys turės dar atlyginti ir gamtai padarytą žalą – sumokėti 1995 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.