Lietuvą apglėbs miglos skraistė

Ši žiema yra neįprastai šilta. Gruodis buvo maždaug 1,5 laipsnio šiltesnis už vidutinį, sausio mėnesio vidutinė temperatūra šalyje beveik 5 laipsniais viršijo daugiametę temperatūrą.

Šiandien Lietuva pateks į galingo anticiklono šiaurinę dalį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiandien Lietuva pateks į galingo anticiklono šiaurinę dalį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 11, 2015, 7:18 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:35 PM

Vakar pasibaigusio pirmojo vasario dešimtadienio temperatūros vidurkis naujų tendencijų neatskleidė, o tik patvirtino, kad šis mėnuo irgi turėtų būti šiltesnis nei įprasta.

Paprastai paskutinio žiemos mėnesio pirmojoje pusėje temperatūros vidurkis svyruoja tarp 3 ir 6 laipsnių šalčio, o šįmet pirmoji dekada buvo 2–4 laipsniais šiltesnė.

Didesnių temperatūros pokyčių nerodo ir iki šios savaitės pabaigos vyrausiantys orai, tad temperatūros vidurkio kreivė dar kurį laiką tikrai laikysis aukščiau už vasario normą.

Šiandien Lietuva pateks į galingo anticiklono šiaurinę dalį. Ryto valandomis matomumą daugelyje rajonų mažins rūkas, jis vietomis nesisklaidys ir dieną.

Daugelyje rajonų dangų niaukstys švininiai debesys. Jie tik retkarčiais trumpam praplyš.

Kritulių tikimybė šią dieną bus nedidelė, iš tankesnių debesų gali iškristi nebent vienas kitas lašas. Pūs nestiprus pietvakarių vėjas. Termometrai įdienojus rodys 0–6 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį sinoptinė situacija keisis visai nedaug. Didesnių pragiedrulių greičiausiai taip ir nesulauksime, žymesnių kritulių nebus.

Naktį vietomis formuosis rūkas, su juo tikėtina ir silpna lijundra, šiems reiškiniams susidaryti geriausios sąlygos numatomos rytiniuose ir šiaurės rytiniuose rajonuose. Kai kuriose vietovėse išsilaikys ir plikledžio pavojus.

Pietvakarių, vakarų vėjas sustiprės iki vidutinio – 4–9 m/sek. Temperatūra naktį svyruos nuo 2 laipsnių šilumos pajūryje iki 2 laipsnių šalčio rytiniame šalies pakraštyje. Dieną sugrįš 1–6 laipsnių šiluma.

Penktadienį kritulių tikimybė nedidelė, tarp debesų atsiras vis daugiau pragiedrulių.

Naktį kai kur vis dar išliks palankios sąlygos rūkui, silpnai lijundrai ir plikledžiui susidaryti. Vėjas nurims ir bus vos juntamas.

Temperatūra beveik nepakis: naktį bus nuo 2 laipsnių šilumos iki 3 šalčio, dieną 0–5 laipsniai šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.