Išsitraukite guminius batus: grįžta drėgni atlydžio orai

Pirmosios vasario mėnesio pusės vidutinė paros temperatūra daug kur šalyje svyravo apie 1 laipsnį šalčio, kraštiniuose rytiniuose rajonuose buvo apie 2 laipsnius šalčio, o pajūryje apie 1 laipsnį šilumos. Daugiametis temperatūros vidurkis viršytas maždaug 4 laipsniais. Bet, palyginti su sausio vidutine paros temperatūra, kol kas vasaris yra keliomis dešimtosiomis laipsnio šaltesnis.

Po trumpo šaltuko grybštelėjimo į Lietuvą vėl pradės slinkti šiltesni, tačiau kartu ir drėgnesni orai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Po trumpo šaltuko grybštelėjimo į Lietuvą vėl pradės slinkti šiltesni, tačiau kartu ir drėgnesni orai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Feb 18, 2015, 12:01 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:08 PM

Žemiausia mėnesio temperatūra užregistruota vasario 9-osios naktį Dūkšto meteorologijos stotyje ir siekė 13,4 laipsnio šalčio. Iki 10 laipsnių ar truputį žemiau temperatūra buvo nukritusi vos keliuose Rytų Lietuvos rajonuose.

Dienų, kai temperatūra kildavo virš nulio laipsnių, per pusę mėnesio šalyje buvo nuo 8 iki 12, o pajūryje tik vieną dieną temperatūra neperkopė 0 laipsnių. Aukščiausiai temperatūra buvo pakilusi vasario 14-osios dieną Kybartuose – iki 6,7 laipsnio šilumos.

Didesnėje šalies dalyje kritulių iškrito palyginti nedaug, mažiau nei pusė standartinės klimato normos. Tik Žemaitijos šiaurės vakarinėje dalyje ir Aukštaitijos šiaurės rytuose kritulių buvo apie normą ar šiek tiek daugiau. Požymių, kad tolesni vasario orai galėtų gerokai pakoreguoti vyraujančią šiltos žiemos tendenciją, kol kas nematyti.

Po trumpo šaltuko grybštelėjimo į Lietuvą vėl pradės slinkti šiltesni, tačiau kartu ir drėgnesni orai. Šiandien, artėjant šiltesnių orų bangai, saulę paslėps debesys, daug kur praslinks silpna šlapdriba, vakariniuose rajonuose pereinanti į dulksną. Pietvakarių, vakarų vėjas pūs stiprokai, ypač pirmoje dienos pusėje.

Lėčiau temperatūra kils rytinėje šalies pusėje, čia tik artėjant vakarui ji peržengs per nulį laipsnių. Vakarinėje šalies dalyje įdienojus oras sušils iki 3–4, pajūryje iki 5 laipsnių šilumos.

Truputį gausiau kritulių atkeliaus ketvirtadienio naktį slenkant kitai šilumos bangai. Daugiausia lynos, tik rytiniuose rajonuose iš pradžių gali kristi šlapdriba, čia tikimasi ir lijundros.

Nakties temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Dieną dangų aptrauks nestori debesys, daug kur silpnai lynos. Temperatūra kils iki 2–6 laipsnių šilumos. Pūs vakarinių krypčių vidutinis vėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.