Nuo gegužės 1-osios griežtinamos Medžioklės taisyklės

Prasižengusiems medžiotojams taps sunkiau atgauti laikinai

Medžioklėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Medžioklėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2015, 11:00 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:14 AM

Kitas Medžioklės taisyklių pakeitimas yra susijęs su medžioklės lapu: jis galės būti išduodamas ne ilgesniam laikui, kaip iki to paties medžioklės sezono kovo 31 d., o medžiotojai privalės jame savo parašu patvirtinti, kad dalyvauja medžioklėje.

Taip pat patikslinta, kaip reikia pažymėti sumedžiotą licencijuojamą medžiojamąjį gyvūną. Dar prieš pradedant jį gabenti, sumedžiojimo vietoje šis gyvūnas turi būti pažymėtas specialia plomba su ant jos užklijuotu licencijos lipduku.

Sugriežtinta tvarka ir įforminant išskirtinius atvejus. Ji taikoma, kai vieno varymo metu sumedžiojama daugiau medžiojamųjų gyvūnų, nei turima licencijų, taip pat kai per teisėtą stirnų ar briedžių patelių ir jauniklių medžioklę varant sumedžiojamas ragus numetęs patinas ir kai per teisėtą antramečių tauriųjų elnių ar briedžių patinų medžioklę varant sumedžiojamas ne to amžiaus arba sužeistas medžiojamasis gyvūnas, kuriam nustatytas jo medžiojimo terminas.

Nuo gegužės 1 d. medžiotojai privalės apie tai ne tik pažymėti medžioklės lape, surašyti nustatytos formos aktą, bet ir, prieš pradėdami gyvūną doroti arba prieš išvykdami iš medžioklės plotų vieneto, kuriame medžiojo, informuoti Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Informacijos priėmimo ir valdymo centrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.