Statybos įstatymo pataisos pagreitins projektų derinimo procedūrą

Lietuvoje išduodamų statybos leidimų skaičius nuolat auga – per metus išduodama 14 tūkstančių tokių leidimų. Tuo tarpu Švedijoje, kurioje gyventojų skaičius gerokai didesnis, statybos leidimų išduodama tik apie 8 tūkstančius.

 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-18 11:52, atnaujinta 2017-12-18 12:07

Aplinkos ministerija šiuo metu rengia Statybos įstatymo pataisas, kuriomis planuojama savivaldybėse pagreitinti statybos projektų derinimo procedūrą dalį šios naštos perduodant verslui.

Savivaldai reikės tikrinti tik tai, kas susiję su žmogiškuoju veiksniu, pavyzdžiui, ar būsimas statinys derės su aplinka, ar nebus pažeisti kaimynų interesai, o atsakomybė dėl to, ar laikomasi teritorijų planavimo dokumentų, statybos reglamentų atiteks projekto vadovui.

Statyba bus laikoma baigta atlikus visus statybos darbus, Aplinkos ministerijos nustatyta tvarka surašius deklaraciją apie statybos užbaigimą, tais atvejais kai ji privaloma, atlikus statinio ekspertizę ir įregistravus deklaraciją apie statybos užbaigimą informacinėje sistemoje „Infostatyba“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.