Pro Seimo langus užfiksuotas bjaurus valytojo poelgis: šiukšles išmetė į Nerį

Seimo narys Simonas Gentvilas ketvirtadienį pro darbovietės langus įamžino pasibjaurėtiną bendrovės „Mano aplinka“ darbuotojo poelgį. Vyras, surinktas nuo šaligatvio šiukšles, su visu polietileniniu maišu išmetė į Nerį.

Vaizdas pro Seimo langus: „Mano aplinka“ valytojai mėto surinktas atliekas į Nerį. Ką jau kalbėti apie sovietinį darbo efektyvumą.<br> Stop kadras
Vaizdas pro Seimo langus: „Mano aplinka“ valytojai mėto surinktas atliekas į Nerį. Ką jau kalbėti apie sovietinį darbo efektyvumą.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2020, 3:17 PM, atnaujinta Jan 16, 2020, 3:57 PM

„Valome ar teršiame? Keisti ar keistis? Štai šio ryto vaizdas pro Seimo langus, kaip UAB „Mano aplinka“ valytojai mėto surinktas atliekas į Nerį. Ką jau kalbėti apie sovietinį darbo efektyvumą.

Nuo didelių pramoninkų iki kiekvieno individualiai, mes privalome keistis.

Apie konkretų nufilmuotą atvejį pranešiau AAD. Kiekvieną matantį ar žinantį apie taršą kviečiu panešti aplinkosaugai“, – rašė S. Gentvilas.

Pranešti apie aplinkosaugos pažeidimus galite čia: pranešti

Kaip portalui lrytas.lt sakė „Mano aplinka“ atstovas spaudai, po šio įvykio bendrovės „City Service“, valdančios kompaniją „Mano aplinka“, generalinis direktorius Vytautas Turonis, pats atvyko į vietą ir surinko šiukšles.

„Mūsų direktorius Vytautas Turonis yra užaugęs aplinkosaugininkų šeimoje. Toks poelgis jį labai sujaudino. Jis metė visus darbus, šoko į mašiną, po 15 minučių buvo prie Neries ir surinko, ką darbuotojai išmėtė. Ten buvo plastikinis automobilio rato gaubtas“, – teigė „Mano aplinka“ atstovas spaugai Paulius Ugianskis.

Anot jo, įmonėje pradėtas vidinis tyrimas. Už tokį poelgį darbuotojui gresia griežčiausia nuobauda.

„Toks elgesys yra nesuderinamas su įmonės požiūriu. Įmonė netoleravo ir netoleruos tokių darbuotojų veiksmų, nes viena iš mūsų socialinės atsakomybės sričių – aplinkosauginiai sprendimai. Todėl pradėjome vidinį tyrimą ir, nustatę, kuris darbuotojas taip pasielgė, imsimės griežčiausių priemonių“, – teigė P. Ugianskis.

Pats V. Turonis feisbuke sureagavo griežčiau: „Tokie darbuotojų veiksmai netoleruojami, nes aplinkos apsauga ir darbų sauga – pas mus prioritetas. Nedelsdamas inicijavau patikrinimą, prasižengę asmenys bus nubausti ir atleisti“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.