Iš perdirbto vandenynų plastiko lietuviai gamins pakuotes, iš bambukų – dantų šepetėlius

Pakuotės iš perdirbto vandenynų plastiko, bambukiniai dantų šepetėliai, – tai tik dalis tvarių sprendimų, kuriuos šiemet pristatys didžiausia Lietuvoje kosmetikos gamintoja „BIOK laboratorija“. Prekės ženklus „Kilig“, „Margarita“ ir „Ecodenta“ valdanti bendrovė tapo pirmąja šalies kosmetikos pramonės bendrove, prisijungusia prie Lietuvos atsakingo verslo asociacijos.

 Dantų šepetėlius gamins iš vandenynuose surinkto plastiko ir bambuko.<br> Lrytas.lt/Scanpix/FP nuotr.
 Dantų šepetėlius gamins iš vandenynuose surinkto plastiko ir bambuko.<br> Lrytas.lt/Scanpix/FP nuotr.
 Dantų šepetėlius gamins iš vandenynuose surinkto plastiko ir bambuko.<br> Lrytas.lt/Scanpix/FP nuotr.
 Dantų šepetėlius gamins iš vandenynuose surinkto plastiko ir bambuko.<br> Lrytas.lt/Scanpix/FP nuotr.
 Dantų šepetėlius gamins iš vandenynuose surinkto plastiko ir bambuko.<br> Lrytas.lt/Scanpix/FP nuotr.
 Dantų šepetėlius gamins iš vandenynuose surinkto plastiko ir bambuko.<br> Lrytas.lt/Scanpix/FP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 11, 2020, 5:06 PM, atnaujinta Feb 12, 2020, 1:50 PM

„Atsakingo verslo keliu „BIOK laboratorija“ žengia jau ne pirmus metus, o prisijungimas prie socialiai atsakingus verslus vienijančios asociacijos – dar vienas žingsnis pirmyn.

Šiemet ir vėl rinkai pristatysime ne vieną tvarų sprendimą, – džiaugiasi „BIOK laboratorijos“ direktorė Romualda Stragienė, šią savaitę išrinkta Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LABA) valdybos nare. – Dar pirmąjį pusmetį pirkėjai lentynose pamatys „Kilig Nature“ kosmetikos liniją, kurios pakuotės – iš perdirbto vandenynų plastiko, taip pat „Ecodenta“ pristatys bambukinius dantų šepetukus.“

„Tai, kad esame pirmieji iš kosmetikos kūrėjų atsakingo verslo asociacijoje, rodo, jog į procesus žiūrime ne deklaratyviai. Priklausymas Lietuvos svarbiausiai atsakingo verslo asociacijai yra svarbus ir rinkoms, į kurias eksportuojame savo produkciją. Mūsų prekybos partneriai iš užsienio kelia tokius aukštus reikalavimus, kurie peržengia reglamentų ir standartų ribas – tai mus moko naujų gerųjų praktikų ir skatina tobulėti

. Produktuose akcentuojame natūralumą ir inovacijas, o juos gamindami siekiame būti draugiški ne tik jų vartotojams, bet ir mus supančiai gamtai. Būdami šios asociacijos nariais mes taip pat prisidedame prie Jungtinių Tautų inicijuotų Darnaus vystymo tikslų“, – teigia „BIOK laboratorijos“ rinkodaros vadovė Ieva Čepononė.

Nuo 2018 m. „BIOK laboratorija“ produktuose visiškai nebenaudoja mikroplastiko – jį pakeitė natūraliomis šveičiamosios dalelėmis.

Tais pačiais metais bendrovė pristatė naujas „Margarita“ dušo želė ir šampūnų pakuotes iš gamtai draugiškesnio ir lengviau perdirbamo PET plastiko. Atnaujintos 250 ml ir 500 ml tūrio pakuotės ir mažiau išpūstos, todėl vien produktų kamšteliuose plastiko sumažėjo 53 proc.

Rinkai pristatydama naują produktų liniją „Kilig Urban“ 2019 m. pavasarį bendrovė taip pat atsisakė plastikinių maišelių antriniam pakavimui, o gamindama ekologiškos linijos dantų pastą „Ecodenta“ nutarė nedažyti tūbelių.

2019 m. „BIOK laboratorija“ pradėjo gaminti produktus naudodama šaltąjį gaminimo procesą. Jis didelių apsukų dėka leidžia sujungti riebalus ir vandenį jų nekaitinant iki 78-80 °C. Šis gaminimo procesas trunka trumpiau, todėl jo metu sunaudojama žymiai mažiau elektros.

Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA) direktorė Giedrė Vinickienė teigia, jog naujų, ambicingų ir sąmoningai veikiančių įmonių jungimasis prie asociacijos yra labai vertinamas: „Džiaugiamės naujais nariais, kuriems socialinė atsakomybė yra kasdienio verslo proceso dalis, o darni plėtra – neatsiejama strategijos dedamoji.

Gamybos įmonės turi ypatingą santykį tiek su aplinka, tiek su visuomene, tiek su galutiniu vartotoju, kuris yra vis sąmoningesnis. Todėl nėra abejonių, kad organizacijoms, vienodai matančioms atsakingo verslo kultūros Lietuvoje skatinimo svarbą, veikti kartu yra ir nauda, ir būtinybė.“

LAVA tikslas – vienyti Lietuvoje veikiančius verslus, kurie savanoriškai įsitraukia į socialinius bei aplinkosaugos projektus, vadovaujasi skaidrios veiklos principu. Šiuo metu asociacija jungia 17 verslų iš skirtingų sričių.

Šiuo metu Lietuvos atsakingo verslo asociacijai priklauso UAB „PakMarkas“, AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO), UAB „Konekesko Lietuva“, UAB „Eugesta“, UAB „Anšilas“ valdantis „SPA Vilnius“, AB „Kauno energija“, AB „Achema“, AB „Telia Lietuva“, UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ (EKT), Advokatų profesinė bendrija Judickienė ir partneriai JUREX, UAB „Interlux“, UAB „Orkla Care“, AB „SEB bankas“, UAB „Rimi Lietuva“, UAB „BIOK laboratorija“, AB „Swedbank“ ir AB „AUGA group“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą