Klaipėdiečius siutina pajuodusios palangės: jau kreipiasi ir į Gitaną Nausėdą

Klaipėdoje gyvenantiems žmonėms pajuodusi kasdienybė įgriso. Nuolat dėl užterštos aplinkos kenčiantys gyventojai piktinasi, kad jiems tenka kvėpuoti suodžių pilnu oru – tai įrodo ant palangių susikaupiantis storas sluoksnis teršalų.

 Klaipėdiečiai kenčia dėl oro taršos.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Klaipėdiečiai kenčia dėl oro taršos.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2020, 3:11 PM, atnaujinta Apr 10, 2020, 4:10 PM

„Kas dažo kiaušinius, o kas nuodingom medžiagom miestą. Ačiū Klasco, ačiū Aplinkos ministerija, ačiū Klaipėdos Uostas, Vyriausybė & co. Jau tris metus situacija nesikeičia.

Kada bus kitaip? Gal švenčių proga kas nors įžiebtų vilties žiburį?“, – feisbuke pasidalijęs vaizdo įrašu rašė Kristijonas Lučinskas, aprašyme pažymėjęs aktyviomis nuorodomis prezidentą Gitaną Nausėdą, Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską, Seimo narį Simoną Gentvilą, Aplinkos miniteriją, Klaipėdos uostą, Vyriausybę.

Lrytas.lt primena, kad tai jau ne pirmas kartas, kai uostamiesčio gyventojai kenčia dėl per didelio oro užterštumo. 

Kaip pranešė portalas „Vakarų Ekspresas“, dulkių nuotraukomis nuo sekmadienio aktyviai dalijasi Vitės kvartalo gyventojai.

Jų akys krypsta į bendrovę „Klasco“. Asociacijos „Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją“ prezidentė Alina Andronova ve.lt paaiškino, kad teršalų tyrimų rezultatai ne kartą parodė, kad gyventojų namuose randamų juodų dulkių cheminė sudėtis yra tokia pati, kaip ir „Klasco“ krovinių.

Tačiau „Klasco“ atstovė spaudai Vida Bortelienė tikino, sekmadienį Vitės kvartale pasklidusi tarša negali būti susijusi su bendrovė.

Anot jos, „Klasco“ sekmadienį, kai klaipėdiečiai ėmė fiksuoti dulkes, dirbo kaip įprasta. „Tas taršos padidėjimas tikrai nesusijęs su „Klasco“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo