Aplinkos apsaugos departamente mažės brangiausiai išlaikomų specialistų

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas teigia artimiausiu metu keisiantis Aplinkos apsaugos departamento (AAD) struktūrą – bus atsisakoma vadovų patarėjų, taip pat bus mažinamas komunikacijos skyrius.

Simonas Gentvilas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Simonas Gentvilas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Simonas Gentvilas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Simonas Gentvilas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Olga Vėbrienė.<br>Aplinkos ministerijos nuotr.
Olga Vėbrienė.<br>Aplinkos ministerijos nuotr.
Aplinkos ministras S. Gentvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Aplinkos ministras S. Gentvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 8, 2021, 12:05 PM, atnaujinta Jan 8, 2021, 1:57 PM

Ministras penktadienį pranešė pasirašęs įsakymą dėl departamento etatų mažinimo.

„Bus atsisakoma departamento brangiausių specialistų – naujos vadovybės patarėjų, kurių balandį atsirado net trys, vėliau buvo įsteigtas ištisas komunikacijos skyrius, kuris prilygsta ministerijos komunikacijos skyriui“, – penktadienį sakė S. Gentvilas.

Jis teigė iš AAD nesulaukęs atsakymo dėl išplėsto departamento vadovybės korpuso, bet teigė darąs prielaidą, kad darbuotojai į vadovaujančias pareigas priimami be konkurso.

„Tuo tarpu eiliniams inspektoriams skelbiami konkursai ir šiuo metu paskelbti virš 30 konkursų ir ten nerandama specialistų“, – teigė ministras.

Be to, pranešta, kad AAD veikla šiuo metu yra audituojama, taip pat vykdomi trys tarnybiniai patikrinimai – dėl nereagavimo į kai kuriuos „Vilniaus vandenų“ pažeidimus, AAD Klaipėdos valdybos Jūros aplinkos apsaugos vyriausiojo specialisto Donato Bagočiaus skundo dėl patiriamo spaudimo ir dėl į pareigas priimamų asmenų.

AAD vadovė Olga Vėbrienė penktadienį valstybės vadovams išplatintame laiške sakė nerimaujanti dėl S. Gentvilo pasisakymų, kad tarnyba esanti per didelė.

„Turime 526 etatus, kasmet atliekame apie 12 tūkst. ūkio subjektų patikrinimų, 3 tūkst. gyvosios gamtos reidų, gauname daugiau nei 20 tūkst. iškvietimų“, – rašė O. Vėbrienė.

„Per penkerius metus pranešimų skaičius išaugo beveik dvigubai, o pareigūnų skaičius nekito. Šiomis pajėgomis netrukus imsime saugoti ir šiukšlinamus, kertamus miškus“, – pridūrė ji.

AAD patarėjų komanda išplėsta pernai balandį, kai priimtas patarėjas Jonas Malikėnas ir vyresnysis patarėjas Artūras Alekna. Anot tuometinės Aplinkos ministerijos vadovybės, jie pakviesti patarinėti teisiniais klausimais.

Tuo metu gruodį į patarėjus pakviestas buvęs Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) kancleris Karolis Vaitkevičius.

Departamentas nurodo, kad jis atsakingas už komunikacijos ir įvaizdžio strategijas, veiklos viešinimo planus, informaciją apie departamento veiklą žiniasklaidai.

O. Vėbrienė AAD nuolatine vadove tapo rugpjūtį, ji pakeitė Valdą Laukį, kurio vadovaujamas departamentas sulaukė kritikos po gaisro padangų perdirbimo bendrovėje „Ekologistika“ Alytuje ir „Grigeo Klaipėda“ taršos Kuršių mariose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.