Kuršių mariose – vėl nuotekos: tai jau antras kartas per mėnesį

Panašu, kad tarša į Kuršių marias nesibaigia. Skaitytojas Michailas su naujienų portalu lrytas.lt pasidalijo vaizdais, kuriuose matomos iš vamzdžio į marias tekančios nuotekos.

Tarša Kuršių mariose. <br>lrytas.lt koliažas. 
Tarša Kuršių mariose. <br>lrytas.lt koliažas. 
Tarša Kuršių mariose. <br>Michailo nuotr.
Tarša Kuršių mariose. <br>Michailo nuotr.
Tarša Kuršių mariose. <br>Michailo nuotr.
Tarša Kuršių mariose. <br>Michailo nuotr.
Tarša Kuršių mariose. <br>Michailo nuotr.
Tarša Kuršių mariose. <br>Michailo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 5:51 PM, atnaujinta Jul 28, 2021, 5:54 PM

„Užfiksuota tarša yra toje pačioje vietoje, kur prieš 7 dienas buvo užfiksuotas įmonės „Grigeo“ išmetimas“, – praneša Michailas. Jis priduria, kad į Kuršių marias pro šį vamzdį teršalai patenka jau ne pirmą kartą.

Tačiau šį kartą nuotekos į marias, pasak aplinkosaugininkų, pateko iš įmonės AB „Klaipėdos pienas“.

„Antradienio vakarą Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos pareigūnai gavo pranešimą apie taršą Klaipėdoje, ties Nemuno g. 8A krantine. Tarša buvo sustabdyta, bet dėl šio įvykio Klaipėdos aplinkosaugininkai pradės atsakingos įmonės neplaninį patikrinimą.

Apie pastebėtus teršalus Pranešimų priėmimo tarnyba buvo informuota apie 10 val. vakaro. Nedelsdami į įvykio vietą nuvykę būdraujantys Klaipėdos valdybos pareigūnai ties AB „Klaipėdos vanduo“ paviršinių nuotekų išleistuvu užfiksavo pilkšvos spalvos teršalų srovę.

Kilus įtarimų, kad per paviršinių nuotekų tinklus gali būti išleidžiamos gamybinės nuotekos, į įvykio vietą iškviesti AB „Klaipėdos vanduo“ avarinės tarnybos darbuotojai ir įpareigoti nedelsiant sustabdyti taršą.

Atvykę Aplinkos apsaugos agentūros Aplinkos tyrimų departamento specialistai paėmė mėginius laboratoriniams tyrimams.

Jau gerokai po vidurnakčio AB „Klaipėdos vanduo“ avarinės tarnybos specialistai būdraujančius pareigūnus informavo nustatę, kad į jų eksploatuojamus paviršinių nuotekų tinklus balkšvos nuotekos bėga iš AB „Klaipėdos pienas“. Būdraujantiems pareigūnams su laboratorijos specialistais atvykus į bendrovės teritoriją, teršalai jau buvo sustabdyti.

Įmonė aplinkosaugininkus informavo apie vykdytus nuotekų vamzdynų būklės diagnostinius darbus, kuriuos atliekant galėjo būti pažeistas sandarumas ir buitinės-gamybinės nuotekos pateko į paviršinių nuotekų tinklus.

Šiandien Aplinkos apsaugos departamentas pradėjo neplaninį įmonės patikrinimą dėl nuotekų tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų laikymosi. Taip pat laukiama laboratorinių tyrimų rezultatų, po kurių paaiškės, kokios poveikio priemonės bus taikomos“, – naujienų portalui lrytas.lt pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.