Įtempta savaitė Klaipėdos aplinkosaugininkams: darbo metu buvo sužalotas pareigūnas

Šią savaitę Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai sulaikė asmenį, pažeidusį medžioklės taisykles. Kiek vėliau, vakare, norėdami patikrinti įtartiną automobilį, sulaukė priešiškų vairuotojo ir keleivio veiksmų.

Aplinkosaugininkai, norėdami patikrinti įtartiną automobilį, sulaukė priešiškų vairuotojo ir keleivio veiksmų.<br>AAD nuotr.
Aplinkosaugininkai, norėdami patikrinti įtartiną automobilį, sulaukė priešiškų vairuotojo ir keleivio veiksmų.<br>AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Aug 13, 2021, 10:47 AM

Aplinkosaugininkai pagal rinktą informaciją organizavo reidą Klaipėdos rajone ir nustatė asmenį, kuris nešėsi ginklą ne savo medžiotojų klubo plote ir be medžioklės lapo. Už tai medžiotojui gresia bauda iki 1400 eurų ir teisės medžioti atėmimas iki pusantrų metų.

Vakare aplinkosaugos pareigūnai vykdė reidą Kretingos rajone ir pastebėjo iš miško išvažiuojantį įtartiną automobilį.

Norėdami patikrinti, ar nėra daromi aplinkosauginiai pažeidimai, pareigūnai stabdė automobilio vairuotojus, bet jie nepakluso teisėtiems aplinkos apsaugos pareigūnų reikalavimams ir nestojo.

„Teko vytis įtartinus asmenis. Automobiliui įsukus į artimiausią kiemą, iš jo iššokę du vyrai mėgino pabėgti. Bandant juos sulaikyti, buvo sužalotas pareigūnas. Asmenims nepavyks išvengti administracinės atsakomybės, o dėl pareigūno sužalojimo bus perdėtas ikiteisminis tyrimas“, – teigia Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai už:

  • kliudymą įstatymų įgaliotiems pareigūnams įgyvendinti jų veiklą reglamentuojančiuose įstatymuose jiems nustatytas teises ar atlikti jiems pavestas pareigas, už pareigūnų teisėtų nurodymų ir reikalavimų nevykdymą ar netinkamą vykdymą. Asmenims gresia bauda nuo 80 iki 780 eurų.
  • valstybės pareigūno garbės ir orumo pažeminimą, reiškiamą raštu, žodžiu, gestais, įžeidžiančiu, įžūliu, provokuojančiu ar kitokiu elgesiu. Toks pažeidimas užtraukia baudą nuo 50 iki 300 eurų.
  • nepaklusimą uniformuoto aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūno teisėtam, aiškiai išreikštam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Už tai gresia bauda nuo 850 iki 1200 eurų.

Pagal Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo 54 str. 2 d. fiziniai ir juridiniai asmenys privalo sudaryti visas sąlygas, būtinas aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams aplinkos apsaugos valstybinei kontrolei vykdyti ir paklusti aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų teisėtiems reikalavimams.

Taip pat įstatymai įtvirtina, kad aplinkosaugos pareigūnai turi teisę sustabdyti ir apžiūrėti įtariamų asmenų transporto priemones, vykdyti jų persekiojimą ir įstatymų nustatyta tvarka atlikti asmens apžiūrą ir daiktų patikrinimą bei paimti daiktus ir dokumentus.

„Mes, aplinkosaugininkai, tiesiog dirbame savo darbą, būtiną ir reikalingą mūsų visų gerovei, mūsų gamtai ir ištekliams. Įtartinus automobilius stabdome, kad išsiaiškintume, ar nėra daromas aplinkosauginis pažeidimas. Juk užbėgti už akių pažeidėjams – tokia pat svarbi mūsų darbo dalis“, – sako M.Salys.

Kaip teigia aplinkosaugininkas, svarbu pabrėžti ir tai, kad bet kokia agresija prieš pareigūną visada sulauks teisinio atsako, todėl geriau rinktis taikią apžiūrą ir paklusti aplinkosaugininkų prašymui sustoti ir patikrinti automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.