G. Thunberg apsigalvojo ir žada neboikotuoti COP26 klimato konferencijos

Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg penktadienį pareiškė besitikinti nuvykti į COP26 klimato konferenciją, nors prieš keletą mėnesių grasino boikotuoti šį renginį dėl nesąžiningo vakcinų skirstymo pasaulyje.

Greta Thunberg.<br>TT NEWS AGENCY/Scanpix nuotr.
Greta Thunberg.<br>TT NEWS AGENCY/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2021, 8:54 PM

„Girdėjau, kad visiems delegatams bus siūloma vakcina, – naujienų agentūrai AFP sakė G. Thunberg. – Jei bus nustatyta, kad bus saugu, tikiuosi sudalyvauti.“

18-metė aktyvistė balandį nerimavo, kad iki lapkričio mėnesio turtingesnės šalys vakcinuos sveiką jaunimą „neretai į rizikos grupes kitose pasaulyje dalyse patenkančių žmonių sąskaita“.

Tuo metu ji ragino atidėti Glazge vyksiančią konferenciją, jei visi delegatai negalės dalyvauti vienodomis sąlygomis.

2020 metų lapkritį turėjęs įvykti renginys jau buvo kartą atidėtas.

AFP kalbino G. Thunberg penktadienį, praėjus trejiems metams nuo jos kampanijos „Mokyklos streikas už klimatą“, sulaukusios atgarsio visame pasaulyje, pradžios.

Kartu su kitais klimato aktyvistais minėdama šią dieną prie Švedijos parlamento ji patikino, kad kampanija per trejus metus leido daug ką pasiekė.

Vis tik G. Thunberg pažymėjo, kad pasiekimų reikšmingumas „priklauso nuo jūsų požiūrio“.

„Iš vienos pusės, sugebėjome mobilizuoti milijonus žmonių ir padidinti informuotumą. Kita vertus, taršalų išmetama vis daugiau, o reikalingų pokyčių vis dar niekur nematyti“, – paaiškino aktyvistė.

„Turime pradėti krizę vertinti kaip krizę. Jei to nedarysime, negalėsime padaryti nieko kita. Tai vienintelis būdas žengti į priekį“, – pridūrė ji.

Paprašyta apibūdinti, kokį ji įsivaizduoja savo gyvenimą dar po trejų metų, moksleivė atsakė besitikinti toliau vadovauti savo kampanijai.

„Deja, manau, kad po trejų metų vis dar protestuosime, nes, deja, tai užtruks ne vieną dešimtmetį – ar bent jau ne vienerius metus“, – sakė G. Thunberg.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.