Po šalį nusiaubusių gamtinių gaisrų Graikija įsteigė ministeriją kovai su klimato kaita

Graikijos centro dešinės vyriausybė įsteigė naują ministeriją, kovosiančią su klimato kaitos padariniais, ir jai vadovauti paskyrė buvusį eurokomisarą Christą Stilianidį.

Graikijos centro dešinės vyriausybė įsteigė naują ministeriją, kovosiančią su klimato kaitos padariniais, ir jai vadovauti paskyrė buvusį eurokomisarą Christą Stilianidį.<br>ZP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Graikijos centro dešinės vyriausybė įsteigė naują ministeriją, kovosiančią su klimato kaitos padariniais, ir jai vadovauti paskyrė buvusį eurokomisarą Christą Stilianidį.<br>ZP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 6:34 PM

63-ejų Ch. Stilianidis, kuris 2014–2019 metais Europos Komisijoje buvo atsakingas už humanitarinę pagalbą ir krizių valdymą, ministru tapo Graikiją šią vasarą nusiaubus dideliems gamtiniams gaisrams. Eubojos saloje ir pietinėje Graikijos dalyje išdegė daugiau kaip 1 tūkst. kv. km miško.

Kipro piliečiui Ch. Stilianidžiui prieš penktadienį suplanuotą prisaikdinimo ceremoniją bus suteikta Graikijos pilietybė, sakė graikų vyriausybės atstovas Janis Ekonomus.

Apie jo paskyrimą klimato krizės ir civilinės saugos ministru buvo paskelbta pirmadienį, šių pareigų atsisakius ankstesniam kandidatui, buvusiam ginkluotųjų pajėgų vadui ir gynybos ministrui Evangelui Apostolakiui. Savo sprendimą jis motyvavo tuo, kad trūksta žadėto tarppartinio sutarimo dėl naujo posto.

Būdamas ministru, Ch.Stilianidis vadovaus gaisrų gesinimo, pagalbos teikimo ištikus nelaimėms pastangoms, taip pat bus atsakingas už prisitaikymo prie dėl klimato kaitos kylančios temperatūros politiką.

„Aš (šias pareigas) priėmiau visiškai suvokdamas su tuo susijusius iššūkius ir lūkesčius. Klimato kaitos padariniai mus aplenkė, ir mes turime nedelsdami paspartinti svarbius pokyčius, – sakė Ch.Stilianidis. – Nelaimių prevencija ir pasirengimas joms yra efektyviausias mūsų turimas ginklas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.