Per „Atliekų vežimo“ reidą Panevėžio aplinkosaugininkai nustatė pažeidimų

Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio valdybos Panevėžio aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdė „Atliekų vežimo“ reidą kelių ruožuose Panevėžys–Kaunas, Panevėžys-Šiauliai. Patikrinę 32 atliekas vežančias transporto priemones nustatė vieną pažeidėją.

Šiukšliavežė. <br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Šiukšliavežė. <br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2021, 4:24 PM

Patikros metu, sustabdytas atliekų vežėjas neturėjo krovinio važtaraščio, taip pat Vieningoje gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacinėje sistemoje (GPAIS) buvo pateikti netikslūs krovinio duomenys ir ne visos reikiamos procedūros buvo atliktos pagal Atliekų tvarkymo taisykles, t. y. iki atliekų vežimo. Už šiuos pažeidimus įmonei gresia administracinė atsakomybė.

„Šios akcijos tikslas yra priminti atliekų vežėjams, kad jie yra stebimi ir atliekas gabenti būtina pagal įtvirtintus reikalavimus. Atliekų taisykles pažeidusiai įmonei pradėtas neplaninis patikrinimas“, – teigia Panevėžio valdybos viršininkas Gintautas Andriuškevičius.

Šiais metais Panevėžio valdybos Panevėžio aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai surengė 16 atliekų vežimo kontrolės reidų, patikrino 156 transporto priemones ir išaiškino 5 pažeidimus.

„Įspėjame, kad ir toliau tikrinsime atliekų vežėjus, kurie privalo atliekas vežti pagal teisės aktuose reglamentuotą tvarką. Primename, kad atliekų vežėjai GPAIS sistemoje turi pažymėti vežamą krovinį prieš jo gabenimą. Taip pat reikėtų nepamiršti ir kitų atliekų vežimą lydinčių dokumentų“, – sako aplinkosaugininkas.

Aplinkosaugininkai primena, kad administracinių nusižengimų kodeksas už pažeidimus numato baudą nuo 30 iki 4 100 eurų. Lietuvos Respublikos aplinkos apsaugos įstatymas už pažeidimus numato baudą nuo 150 iki 30 000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.