Per „Atliekų vežimo“ reidą Kauno aplinkosaugininkai nustatė pažeidėją

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai kartu su Muitinės departamento pareigūnais vykdė „Atliekų vežimo“ reidą Kalvarijos – Budzisko pasienio punkte. Patikrinę 6 atliekas vežančias transporto priemones nustatė vieną pažeidėją.

Kaune aplinkosaugininkai nustatė atliekas vežusį pažeidėją.<br>AAD nuotr.
Kaune aplinkosaugininkai nustatė atliekas vežusį pažeidėją.<br>AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Sep 30, 2021, 2:22 PM

Patikros metu, sustabdytas atliekų vežėjas neturėjo tinkamai užpildyto atliekų vežimą lydinčio dokumento.

„Atliekų vežėjams norime priminti, pagrindinius reikalavimus: krovinio dokumentai turi būti tvarkingi, krovinio svoris turi atitikti gabenimo dokumentuose nurodytą svorį, taip pat vežėjas turi turėti galiojančias sutartis su gavėjais.

Svarbu pabrėžti, kad reikalingus dokumentus atliekų vežimo įmonės privalo užpildyti interneto sistemoje prieš veždamos atliekas“, – akcentavo Kauno aplinkos kokybės kontrolės skyriaus vyr. specialistė Ramunė Burzdžiūtė.

Pasak aplinkosaugininkės ši akcija svarbi prevencijai ir siekiant užkirsti kelią galimiems pažeidimams. Taip pat skatinti vežėjus laikytis aplinkos apsaugos įstatymų, rūpintis aplinka ir gamta.

Aplinkosaugininkai primena, kad tarpvalstybiniams atliekų vežimams Europos Bendrijoje taikomas Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas dėl atliekų vežimo. Priklausomai nuo vežamų atliekų pavojingumo ir tvarkymo būdo, atliekų vežimui taikomos skirtingos procedūros.

Jeigu atliekos pagal Bazelio konvenciją priklauso „Žaliajam sąrašui“ ir yra skirtos naudojimui, taikoma supaprastinta procedūra – pildomas VII priedas pagal Reglamento 18 straipsnį (atliekų vežimą lydintis dokumentas).

Atliekoms, kurios pagal Bazelio konvenciją priskiriamos „Gintariniam sąrašui“ ir/ar skirtos šalinti, taikoma išankstinio raštiško pranešimo ir leidimo procedūra, vadovaujantis Reglamento 4-17 straipsniais.

Taip pat primename, kad vežant atliekas iš/į Lietuvos teritoriją, transporto priemonės vairuotojas, privalo turėti tinkamai užpildytus atliekų vežimą lydinčius dokumentus, kuriuos turi pateikti pareigūnui pareikalavus.

Už atliekų vežimo reikalavimų pažeidimus rašomi protokolai ir skiriamos baudos. Administracinių nusižengimų kodeksas už pažeidimus numato baudą nuo 30 iki 4 100 eurų. Lietuvos Respublikos aplinkos apsaugos įstatymas už pažeidimus numato baudą nuo 150 iki 30 000 eurų.

Primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.