Aplinkosaugininkai aptiko neteisėtai laikomą krūvą betoną atliekų: pažeidėjui gresia 3 tūkst. eurų siekianti bauda

Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė, kad asmuo neteisėtai gabeno ir laikė apie 100 kub. m. betono atliekų. Pažeidėjas įpareigotas atliekas perduoti atliekų tvarkytojams ir patrauktas administracinėn atsakomybėn.

Asmuo neteisėtai gabeno ir laikė apie 100 kub. m. betono atliekų. <br>AAD nuotr. 
Asmuo neteisėtai gabeno ir laikė apie 100 kub. m. betono atliekų. <br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2021, 9:59 AM

Gavę pranešimą aplinkosaugininkai nuvyko į Vilniaus r. sav., Sudervės seniūniją ir išaiškino, kad asmuo neteisėtai vežė ir laikė statybines atliekas žemės ūkio paskirties sklype, pažeidžiant atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimus.

„Primename, kad fiziniams ir juridiniams asmenims draudžiama surinkti ir vežti atliekas neužsiregistravus Atliekų tvarkytojų valstybės registre, taip pat ir sandėliuoti atliekas ne atliekų susidarymo vietoje neturint taršos leidimo“, – teigia Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Žydrė Majauskaitė.

Kaip teigia aplinkosaugininkė asmuo už neteisėtus veiksmus įpareigotas atliekas perduoti teisėtam atliekų tvarkytojui ir patrauktas administracinėn atsakomybėn.

Pagal administracinių nusižengimų kodekso 247 str. didesnio negu penki kubiniai metrai nepavojingų atliekų kiekio laikinasis laikymas, surinkimas, vežimas ir (ar) apdorojimas (įskaitant prekiautojo atliekomis ir tarpininko tokio pobūdžio veiksmus) pažeidžiant atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimus užtraukia baudą nuo 1 400 iki 3 000 eurų.

Primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.