Darbingas savaitgalis aplinkosaugininkams: nustatyti 4 medžioklės ir žvejybos pažeidimai, vienas iš medžiotojų pripūtė 1,8 promilės

Praėjęs savaitgalis Aplinkos apsaugos departamento Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas buvo itin darbingas. Aplinkosaugininkai nustatė medžiotoją, neteisėtai sumedžiojusį stirnos jauniklį, du tinklininkus ir vieną neblaivų asmenį medžioklėje.

Per dieną Kauno aplinkosaugininkai nustatė keturis asmenis, pažeidusius medžioklės ir mėgėjų žvejybos taisykles.<br>AAD nuotr.  
Per dieną Kauno aplinkosaugininkai nustatė keturis asmenis, pažeidusius medžioklės ir mėgėjų žvejybos taisykles.<br>AAD nuotr.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 1:32 PM

Ankstyvą šeštadienio rytą Kauno rajone Nevėžio upėje sulaikyti du asmenys, žvejoję ne mėgėjų žūklės įrankiais – statomaisiais tinklais. Iš asmenų paimta guminė valtis, 60 m ilgio tinklas ir pagautos žuvys – 11 kuojų, 6 karosai, 4 karšiai, 2 plakiai ir 1 lynas. Pažeidėjams teks atlyginti ir žuvų ištekliams padarytą žalą – 650 eurų. Už nusižengimą jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai ir gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų kiekvienam.

„Sulaikant asmenys priešinosi aplinkos apsaugos pareigūnams, todėl teko panaudoti specialiąsias priemones. Norime atkreipti visuomenės dėmesį, kad paklusti aplinkosaugos pareigūnų veiksmams yra privaloma – tai įtvirtinta Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatyme“, – teigia Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Darius Jurevičius.

Tą pačią dieną, aplinkosaugininkams patikrinus vykdomą medžioklę su varovais, nustatyta, kad Kėdainių rajono medžiotojų klube buvo neteisėtai sumedžiotas stirnos jauniklis – jis nebuvo įrašytas į medžioklės lapą.

Iš medžiotojų buvo paimtas stirnos jauniklis, asmeniui gresia teisės medžioti atėmimas nuo 3 iki 5 metų ir administracinė nuobauda nuo 800 iki 1800 eurų. Be to, padaryta žala gamtai siekia 1052 eurus.

„Primename, kad medžiotojai, sumedžioję elninį gyvūną ir norėdami atlikti priminius gyvūno apdorojimo veiksmus, sumedžiojimo vietoje privalo sumedžiotą gyvūną įrašyti į medžioklės lapą“, – sako D.Jurevičius.

Tęsiant reidą, buvo patikrinta medžioklė Ariogalos medžiotojų būrelyje. Patikrinus medžiotojų blaivumą nustatyta, kad vienas iš medžiotojų yra neblaivus. Pirmuoju pūtimu alkotesteris parodė 1,80 promilės, o antruoju pūtimu – 1,85 promilės. Asmeniui gresia bauda nuo 600 iki 1500 eurų ir teisės medžioti atėmimas iki 2,5 metų.

„Atkreipiame dėmesį, kad, įsigaliojus Medžioklės įstatymo nuostatų pataisoms, aplinkosaugos pareigūnai turi teisę tikrinti medžioklėje dalyvaujančių medžiotojų neblaivumą ar apsvaigimą. Medžiotojas blaivumas itin svarbus, kad būtų išvengta nelaimingų atsitikimų per medžioklę“, – priduria Kauno GGAI viršininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.