Toje pačioje vietoje nustatė du miško teršėjus: gresia 4 tūkst. eurų viršijančios baudos

Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gegužės 5 d. gavę informacijos apie aplinkos teršėją atliekomis, jau kitą dieną nustatė užsienio pilietį, miško vietovę Vilniuje užteršusį automobilių ardymo ir statybinėmis atliekomis. Penktadienį buvo sulaikytas asmuo, didelį kiekį atliekų gabenantis į tą pačią vietą.

Vilniaus aplinkosaugininkai toje pačioje vietoje nustatė du miško teršėjus.<br>AAD nuotr. 
Vilniaus aplinkosaugininkai toje pačioje vietoje nustatė du miško teršėjus.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

May 10, 2022, 11:45 AM

Užsienio pilietis nuomota transporto priemone miško vietovėje Kirtimų g., Vilniuje, atsikratė automobilių ardymo ir statybinėmis atliekomis.

Atlikdami tyrimą, aplinkosaugininkai bendradarbiavo su AB „Lietuvos geležinkeliai“ atstovais ir išaiškino pažeidimą padariusį asmenį.

Miško teršėjas įpareigotas atliekas priduoti atliekų tvarkytojams ir jam gresia bauda nuo 3 000 iki 4 300 eurų.

Penktadienį Vilniaus aplinkosaugininkai, apie teršimą atliekomis gavę dar vieną pranešimą, nustatė į tą pačią vietovę atliekas vežantį kitą pažeidėją.

Pareigūnai, skubiai nuvykę į vietą, nustatė, kad asmuo mikroautobusu į mišką gabeno daugiau nei 10 kub. m pavojingųjų ir nepavojingųjų atliekų (tarp jų buvo ir šiferio).

„Teršėją pavyko sulaikyti pačiu laiku, kai atliekos dar nebuvo iškrautos. Kadangi asmuo buvo nusiteikęs agresyviai ir atsisakė pateikti asmens dokumentą, teko iškviesti policijos pareigūnus“, – sako Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnas Edgaras Skrebė.

Policijos pareigūnai išsiaiškino, kad asmuo neturi nei teisės vairuoti transporto priemonę, nei reikiamų mikroautobuso dokumentų.

Asmeniui dėl neteisėto atliekų surinkimo ir vežimo gresia bauda nuo 2 000 iki 4 100 eurų.

„Primename, kad gyventojai pasitikrinti, ar įmonė turi teisę surinkti ir vežti atliekas, gali Atliekų tvarkytojų valstybės registre – https://atvr.aplinka.lt/. Pastebėjus neteisėtai gabenamas ar išmetamas atliekas, prašom informuoti telefonu 112. Kad teršėjas būtų atsektas, labai svarbu pasižymėti vietą, automobilio numerius ir nufotografuoti arba nufilmuoti įvykį ir išmestas atliekas kuo skubiau“, – teigia E.Skrebė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.