Kas verčiausi „Atliekų kultūros“ apdovanojimų? Sprendimas – lrytas.lt skaitytojų rankose!

Pokalbiai apie atliekas ir būdus jų išvengti visuomenėje nėra tokie populiarūs kaip pašnekesiai apie ekonomiką, madą ar keliones, nors atliekos – kiekvieno kasdienybės dalis. Tačiau randasi vis daugiau žmonių, kurie savo žinias ir patirtis sutelkia siekdami kurti tvarkingesnę ir tvaresnę aplinką.

Juos antrus metus iš eilės pagerbs „Atliekų kultūros“ apdovanojimai, inicijuoti Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro.
Juos antrus metus iš eilės pagerbs „Atliekų kultūros“ apdovanojimai, inicijuoti Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2022, 1:32 PM, atnaujinta Jun 17, 2022, 12:56 PM

Juos antrus metus iš eilės pagerbs „Atliekų kultūros“ apdovanojimai, inicijuoti Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro.

Pretendentų į nominacijas penkiose kategorijoje buvo maždaug pusšimtis. Juos pasiūlė „Atliekų kultūros“ socialinių tinklų „Facebook“ bei „Instagram“ sekėjai.

Dabar lemtingas žodis atitenka portalo lrytas.lt skaitytojams.

Balsavimas vyks iki birželio 30 dienos.

Apsispręsti – nelengva užduotis

Į apdovanojimus pretenduojančiųjų trejetai paaiškėjo susumavus vienuolikos narių komisijos balsus. Išsakyti savo nuomonę Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras (VAATC) pakvietė partnerius iš Klaipėdos, Utenos ir Panevėžio regionų, 2020 metų „Atliekų kultūra“ apdovanojimų nominantus bei VAATC atstovus.

Skaičiuojant galutinius balus bus vienodomis dalimis remiamasi lrytas.lt skaitytojų ir komisijos balsavimu.

„Man nebuvo sunku apsispręsti, kam atiduoti savo balsą „Metų kūrėjo“ skiltyje. Ilgiau dvejojau dėl „Metų įvykio“ . Kartais labai dideli renginiai nebūna tokie paveikūs kaip maži, tačiau labai aiškiai suprantami ir priimami vietos bendruomenės.

Apskritai, praėjusiais metais vyko nepaprastai daug puikių, atsakingiau gyventi kviečiančių renginių“ ,- pastebėjo televizijos laidų režisierė, populiarių dainų tekstų autorė bei atlikėja Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė, pirmuosiuose „Atliekų kultūros“ apdovanojimuose įvertinta „Metų kūrėjo 2020“ vardu.

Reikšmingiausiu atliekų kultūros 2020 metų įvykiu paskelbtas „Žygis už švarią Lietuvą“ – apdovanojimą atsiėmė jo sumanytojas visuomenininkas Giedrius Bučas.

Net dviem statulėlėmis – „Metų įkvėpimo“ ir „Metų pasiaukojimo“ – džiaugėsi Milda Paukštė, puoselėjanti projektus DĖK’ui butikas“ bei „Denim diaries“ ir aktyviai komunikuojanti atliekų tvarkymo temomis žiniasklaidoje bei socialiniuose tinkluose.

Statulėlė – visiems savanoriams

„Metų DĖK‘ui“ nominacija praėjusiais metais buvo skirta žmonėms bei įmonėms, nuoširdžiai prisidėjusioms prie sklandžios stotelių „DĖK‘ui“ veiklos. Šios stotelės suteikia naują galimybę naudotiems, tačiau savo funkcionalumo nepraradusiems daiktams.

„Metų „DĖK’ui 2020“ apdovanojimas skirtas „DĖK’ui“ stotelių savanorių veiklą koordinuojančios organizacijos „Žiedinė ekonomika“ vadovui Domantui Tracevičiui. Atsiimdamas statulėlę D. Tracevičius pabrėžė ją skiriantis visiems DĖK’ui savanoriams.

„Geru žodžiu paminėti svarbius pokyčius visuomenėje darančius žmones ir projektus bent jau kartą metuose mes tikrai privalome.

Labai džiaugiuosi, kad ketvirtus gyvavimo metus skaičiuojanti „Atliekų kultūra“ ne tik tapo atpažįstama ir laukiama visuomenės, bet ir peraugo į sėkmingą bendradarbiavimą su Panevėžio, Klaipėdos ir Utenos regioniniais atliekų tvarkymo centrais.

Prie „Atliekų kultūros“ prisideda vis daugiau visuomeninių iniciatyvų“, – džiaugėsi VAATC direktorius Tomas Vaitkevičius.

„Atliekų kultūra“ tapo tramplinu tokiems sėkmingiems projektams bei iniciatyvoms kaip dalijimosi daiktais stotelių „DĖK‘ui“ tinklas, „Atliekų kultūros“ egzaminas, „Atliekų kultūros indeksas“, „DĖK‘ui dirbtuvės“, „Švaros ambasadoriai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.