Po remonto Jonavoje likusiomis atliekomis pažeidėjas atsikratė Ukmergės rajone

Aplinkos apsaugos departamento Ukmergės aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gavę pranešimą apie Ukmergės rajone Veprių seniūnijoje išpiltas statybines atliekas, greitai nustatė pažeidėją. Paaiškėjo, kad po remonto atliekas jis atvežė iš Jonavos.

Pirmoje nuotraukoje – išmestos atliekos. Antroje – sutvarkyta teritorija.<br>AAD nuotr. 
Pirmoje nuotraukoje – išmestos atliekos. Antroje – sutvarkyta teritorija.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

2023-02-27 13:49, atnaujinta 2023-02-27 16:34

Apžiūrėdami valstybinėje žemėje, senų fermų vietoje, išpiltas mišrias statybines atliekas, aplinkosaugininkai rado įvairių dokumentų. Pagal juos nustatyta, kad apie 4 kub. m atliekų galėjo būti atvežta iš Jonavoje Sodų gatvėje esančio bendrabučio.

Bendradarbiaujant su Jonavos policija, pažeidėjas buvo nustatytas. Jam gresia bauda nuo 550 iki 1500 eurų.

Užterštą teritoriją asmuo sutvarkė ir pateikė dokumentą, patvirtinantį, kad atliekos priduotos teisėtiems atliekų tvarkytojams.

Aplinkosaugininkai primena: betonas, plytos, mineralinė, akmens ir stiklo vata, gipso, izoliacinės, statybinės medžiagos, ruberoidas, plastikas, stiklas, popierius iš statybų, sukietėję dažai, lakai, dažyti, lakuoti paviršiai, čerpių ir keramikos gaminiai, šiferis, putų polistirenas, dujų silikato, betoniniai, keremzitbetonio, silikatiniai blokeliai, linoleumas, grindų dangos, mediena iš statybų, namų ūkio santechnikos įrenginiai (vonios, kriauklės, praustuvai ir kt.) turi būti priduoti tokias atliekas tvarkančioms įmonėms arba į atliekų surinkimo aikšteles.

Aplinkosaugininkai atkreipia dėmesį, kad departamentas šiais metais stiprins virtualios erdvės stebėjimą, jau pernai pradėtas kurti interneto robotas (web crawler). Šis robotas nelegalius atliekų vežėjus padės aptikti skenuojant internetinę erdvę.

Šiemet bus sukurtas viešas atliekomis užterštų teritorijų interaktyvus žemėlapis, kad visuomenė galėtų pati pranešti ir stebėti Lietuvoje užterštų teritorijų tvarkymą, sužinotų pažeidėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.