Siūloma plėsti Aplinkos apsaugos departamento įgaliojimus ir griežtinti baudžiamąją atsakomybę teršėjams

Trečiadienį vykusiame Seimo Aplinkos apsaugos komiteto posėdyje buvo pasiūlyti Baudžiamojo kodekso pakeitimai, kuriais siekiama piktybinius teršėjus patraukti baudžiamojon atsakomybėn, kai į aplinką dėl jų kaltės patenka daugiau kaip 0,1 tonos pavojingųjų cheminių medžiagų, daugiau kaip 5 tonos pavojingųjų atliekų arba daugiau kaip 10 tonų nepavojingųjų atliekų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Aistė Gedvilienė.<br>T.Bauro nuotr.
Aistė Gedvilienė.<br>T.Bauro nuotr.
Trečiadienį vykusiame Seimo Aplinkos apsaugos komiteto posėdyje buvo pasiūlyti Baudžiamojo kodekso pakeitimai, kuriais siekiama piktybinius teršėjus patraukti baudžiamojon atsakomybėn.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trečiadienį vykusiame Seimo Aplinkos apsaugos komiteto posėdyje buvo pasiūlyti Baudžiamojo kodekso pakeitimai, kuriais siekiama piktybinius teršėjus patraukti baudžiamojon atsakomybėn.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 5:44 PM, atnaujinta Mar 22, 2023, 5:46 PM

„Atkeliaus ir Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimai, kuriais bus didinamos baudos teršėjams. Pavyzdžiui, numatoma skirti 1000 eurų baudą už toną į aplinką išmestų nepavojingų atliekų, 5000 eurų – už pavojingų“, – sako Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė.

Taip pat ji pažymėjo, kad Aplinkos ministerija siūlo baudas papildomai diferencijuoti pagal atliekų buvimo aplinkoje laiką.

Savo ruožtu Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) posėdyje pristatė atliktus ir planuojamus veiksmus stiprinant aplinkosauginę kontrolę. AAD taip pat pranešė apie netrukus pradėsiančią veikti naują svetainę „Tvarkau Lietuvą“, kuri leis interaktyviai pranešti apie atliekomis teršiamą aplinką, rasti informaciją apie atliekų priėmimo vietas ir sąlygas.

Be to, departamentas, bendradarbiaudamas su interneto svetaine skelbiu.lt, užtikrino, kad ten savo paslaugas siūlantys atliekų vežėjai privalėtų nurodyti savo registracijos numerį, kuris būtų automatiškai tikrinamas registrų sistemoje.

„Viena vertus, nelegalus vežėjas be registracijos negalės viešai pasiūlyti savo paslaugų, kita vertus, potencialus pirkėjas galės lengvai pasitikrinti, ar veikla vykdoma legaliai“,– teigia A. Gedvilienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.