Aplinkosaugininkams įkliuvę šiukšlių vežėjai antrą kartą neteko automobilio

Gegužę Vilniaus aplinkosaugininkai, gavę pranešimą apie išverstas atliekas Vilniuje, Guobų g. vykdydami tyrimą nustatė du asmenis, atsikračiusius beveik 8 kub. m nepavojingųjų atliekų. Birželio 9-ąją iš pažeidėjų buvo paimtas mikroautobusiukas, praneša Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Aplinkosaugininkams įkliuvę šiukšlių vežėjai antrą kartą neteko automobilio.<br>AAD nuotr. 
Aplinkosaugininkams įkliuvę šiukšlių vežėjai antrą kartą neteko automobilio.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2023, 4:39 PM

Anot departamento, vienas iš asmenų yra žinomas, nes buvo sučiuptas šių metų kovo pabaigoje Kazbėjų g., teršiantis aplinką nepavojingomis atliekomis. Paaiškėjus, kad šis asmuo Europos Sąjungos teritorijoje gyvena nelegaliai, informacija buvo perduota policijos pareigūnams.

Praėjusią savaitę apie užsienio pilietį aplinkosaugininkai informavo policijos pareigūnus, kurie asmenį perdavė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams.

„Neteisėtai atliekas gabenantys asmenys nuolat stebimi. Šį kartą esame labai dėkingi pranešėjams, kurie pateikė filmuotą pažeidimo medžiagą ir taip galėjome lengviau atsekti teršėjus.

Tokia veikla netoleruotina, todėl pagal įstatyme nustatytą tvarką ir toliau paimsime transporto priemones iš nelegalių atliekų vežėjų“, – teigė Vilniaus valdybos viršininkas Edgaras Skrebė.

Pažeidimus atlikusiems asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai, duotas privalomasis nurodymas atliekas sutvarkyti ir priduoti įmonei, turinčiai teisę tvarkyti atliekas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.