Dėl išsiliejusių teršalų Ariogalos mieste ir jo apylinkėse paskelbta ekstremali situacija

Penktadienį dėl išsiliejusių naftos produktų ir teršalų židinio likvidavimo Ariogalos mieste ir jo apylinkėse paskelbta ekstremalioji situacija. Apie tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius.

Naftos teršalai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Naftos teršalai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-30 22:32, atnaujinta 2023-07-01 06:52

Dėl išsiliejusių teršalų taip pat buvo uždrausta maudytis vienoje Dubysos upės atkarpoje.

„Šiandien Ariogalos mieste ir jo apylinkėse paskelbiau ekstremalią situaciją dėl išsiliejusių naftos produktų ir teršalų židinio likvidavimo.

Mano potvarkiu buvo sušauktas Raseinių rajono savivaldybės operacijų centro posėdis. Buvo paskirtas ekstremalios situacijos operacijų vadovas – Albinas Stakauskas.

Posėdyje dalyvavo sklypo savininkas – Rimantas Čeičys, kurio žemėje buvo talpykla su kuru. Jis supažindino Operacijų centro narius su esama situacija – įvardijo, kad nutikus ekologinei nelaimei, talpykloje buvęs kuras išsiliejo ir pateko į gruntą.

R. Čeičys dėkojo už operatyvų įstaigų reagavimą ir suteiktą maksimalią pagalbą pranešus apie įvykusį nutekėjimą“, – rašoma Raseinių rajono savivaldybės mero paskyroje.

Sklypo kuriame išsiliejo teršalai savininkas buvo įpareigotas nedelsiant įsigyti paslaugas iš licencijuotos įmonės, kuri atliks užterštos teritorijos tvarkymo darbus ir utilizuos jau surinktas avarijos atliekas. Taip pat apie susidariusią padėtį, dar prieš paskelbiant ekstremaliąją situaciją, buvo informuotos seniūnijos bei vietiniai gyventojai.

Operacijų centro narės, gydytojos, Akvilės Juškienės teigimu, bus tiriamos netoli židinio esančios maudyklos ir šachtinių šulinių vanduo.

„Aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas G. Tamašauskis įpareigojo (pagal teisės aktus) žemės savininką nedelsiant įsigyti paslaugas iš licencijuotos įmonės, kuri atliks užterštos teritorijos tvarkymo darbus ir utilizuos jau surinktas avarijos atliekas. Žemės savininkas sutiko su visomis suteiktomis rekomendacijomis ir pabrėžia, kad imsis visų įmanomų veiksmų, kad žala gamtai ir gyventojams būtų kiek įmanoma mažesnė.

Dar iki ekstremalios situacijos posėdžio A. Stakauskas susisiekė su seniūnijomis ir įspėjo apie galimą maudyklų ir vandens užterštumą, įpareigojo informuoti gyventojus apie laikiną draudimą maudytis.

Savivaldybės gydytoja, Operacijų centro narė Akvilė Juškienė informuoja, kad draudžiama maudytis Raseinių rajono savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintoje maudykloje – Dubysos upė, Butkiškės k., Ariogalos sen. Gydytoja pabrėžia, kad bus tiriamas netoli židinio esančios maudyklos ir šachtinių šulinių vanduo, seniūnijos bus informuotos, jei tyrimo rezultatai bus neigiami.

Pastebėjus šachtinio šulinio vandens kokybės pasikeitimus (vandens spalva, kvapas, skonis), rekomenduojame nenaudoti šachtinio šulinio vandens“, – rašė A. Nekrošius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.