Seimo narys prašo pagalbos: pjauti šį ėriuką ar palikti gyvą?

Seimo narys, buvęs Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius su žmona Rasa savo ūkyje užaugino nuostabų ėriuką, kurį šį savaitgalį žada atvežti į Kazimiero mugę Kaune. Šis kailiniuotas svečias Kauno miesto gyventojus ir svečius jau džiugino dienas leidęs Kauno rotušės aikštėje įrengtoje prakartėlėje nuo Kalėdų iki Trijų Karalių.

Ėriuko šeimininkas K.Starkevičius žada patikrinti kauniečių gailestingumą.<br>K. Starkevičiaus asmeninio archyvo nuotr.
Ėriuko šeimininkas K.Starkevičius žada patikrinti kauniečių gailestingumą.<br>K. Starkevičiaus asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Mar 15, 2016, 12:58 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 4:22 PM

Ateinantį savaitgalį ėriukas ir vėl apsigyvens Kauno centre. Jam rengiamas aptvaras, kuriame jis kels šypsenas mugės lankytojams.

Tiesa, šį kartą jo likimas gali pasisukti ne į gera. Ėriuko šeimininkas K.Starkevičius žada patikrinti kauniečių gailestingumą. Šiemet jiems teks apsispręsti: iškepti avinėlį ir suvalgyti ar palikti gyvą. 

Ėriuko šeimininkas portalui lrytas.lt patvirtino, kad jei žmonės pasirinks papjauti, jų valią Kazys privalės vykdyti. „Bet labai tikiuosi, kad pasirinks palikti gyvą“, – vylėsi K.Starkevičius.

O ką pasirinksite jūs? 

Balsuoti galite atsidarę šią nuorodą: BALSAVIMAS

Kaune vykstančios Kaziuko mugės įkūrėjas K.Starkevičius portalui lrytas.lt sakė, kad šia akcija nori kiek kitaip pradžiuginti miesto svečius. „Ne vienerius metus per Kaziuko mugę esu kepęs ir dalinęs ėriukus, bet šį kartą norisi pasielgti kitaip. Prašau žmonių nuspręsti, kaip pasielgti su 3 mėnesių sulaukusiu ėriuku, ir labai tikiuosi, kad jie parodys gailestingumą, bus atlaidūs“, – sakė šios gerumo akcijos iniciatorius. 

Kaziuko mugės lankytojai, jei ėriukas liks gyvas, galės jį pašerti dobilais, šienu, traiškytais miežiais. 

Anot jo, daugelis kauniečių matė, kaip tas ėriukas atrodė šventiniu Kalėdiniu laikotarpiu. „Viliuosi, kad galimybė pamatyti gyvą ėriuką paįvairins mugės programą ir įneš naujo, kaimiško kvapo“, – pridūrė Kazys. Be to, jei šis ėriukas liks gyvas, kitąmet kauniečiai ir miesto svečiai jį vėl galės išvysti prakartėlėje per Kalėdas.

Nenuskriausti lankytojų ir juos pavaišinti gardžiais mėsos gaminiais žadėjęs K.Starkevičius tikino, kad kitų ėriukų jis nepjaus. Tam bus paaukotos kiaulaitės. Paklaustas, ar pjaunamą gyvulį pasirenka pagal grožį, Kazys pripažino, kad išvaizda daro įtaką pasirinkimui. „Taip, nors kiaulaitė yra protingas gyvūnas, bet jų yra daugiau. Ėriukus taip pat pjaunu, bet šį kartą pasirinkimas toks“, – kalbėjo K.Starkevičius.

Šia gailestingumo akcija vyras nori paskleisti gerumą ir skatinti rūpestingumą bet kokiais gyvūnais. „Jei žmogus yra žiaurus su gyvūnais, vadinasi, jis puoselėja blogį. Aš asmeniškai esu už tai, kad ėriukas liktų gyvas“, – aiškino ūkininkas Kazys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.