Neįtikėtinas kadras: mažylė vaikosi gepardą. Bet ar tikrai?

Ši nuotrauka stebina ir gyslose stingdo kraują. Joje užfiksuota mažylė, besivaikanti gepardą.

Šį įspūgingą ir kraują stingdantį kadrą padarė mažylės teta.<br>facebook.com/paigntonzoo nuotr.
Šį įspūgingą ir kraują stingdantį kadrą padarė mažylės teta.<br>facebook.com/paigntonzoo nuotr.
Šį įspūgingą ir kraują stingdantį kadrą padarė mažylės teta.<br>facebook.com/paigntonzoo nuotr.
Šį įspūgingą ir kraują stingdantį kadrą padarė mažylės teta.<br>facebook.com/paigntonzoo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 19, 2016, 5:54 PM, atnaujinta Aug 1, 2022, 12:37 PM

„Ką galvoja jos tėvai?“ – turbūt pamanė ne vienas, išvydęs šią nuotrauką. Bet ar išties viskas yra taip, kaip atrodo?

Kai šią nuotrauką, padarytą Pietų Devone, Jungtinėje Karalystėje, esančiame Paigintono zoologijos sode, išvydo mažylės teta Nadya Chandler, vos nesustojo jos širdis, rašo interneto portalas „MailOnline“. Juk atrodo, kad jos trimetė dukterėčia Layala nufotografuota lakstanti po didžiųjų kačių aptvarą.

Tačiau greitai 25 metų teta suprato: dėl apšvietimo susidarė optinė iliuzija, kad mergytė laksto kitoje aptvaro pusėje. Išties jos atvaizdas tik atsispindėjo aptvaro stikle.

Laylos tėvai – 24 metų Danas Quigley ir jo 28 metų žmona Charlotte ilgai krapštė galvas, bandydami suprasti, kaip nuotrauka buvo padaryta. Be žado liko ir socialinių tinklų vartotojai, pamatę šį žaibiškai išpopuliarėjusį kadrą.

Mergaitės teta N.Chandler, dirbanti padavėja Paigntone, pasakojo: „Leidome laiką su šeima: Layla ir mano mama Beverley. Kaip visada, aš fotografavau. Turiu leidimą eiti į zoologijos sodą ir ten nuolat lankausi bei fotografuoju gyvūnus.

Foografavau gepardą, kuris ėjo link mūsų savo aptvaro pusėje, o vėliau nuotraukoje pamačiau Laylą.

Kadangi aptvaro stiklas yra išlenktas, tuo metu, kai Layla bėgo link manęs, kol dariau nuotrauką, jos atspindys pateko į kadrą.

Kai tai pamačiau, iš pradžių norėjosi žvilgtelėti į aptvarą, kad įsitikinčiau, kad ten jos nėra. Viskas atrodė taip tikroviškai, tarsi ji būtų viduje! Atrodė, kad ji bėgo paskui gepardą.

Kai pažiūrėjau į kamerą, kadre visiškai nesimatė stiklo. Pamaniau, kad tai – nuostabu.

Visi, kuriems šį kadrą parodžiau, liko sužavėti ir manė, kad tai – juokinga. Laylai patinka, kai gepardas prieina prie stiklo. Ji vis dar tiksliai nesupranta, kaip atsirado nuotraukoje, bet esu tikra, kad galėsime jai tai paaiškinti, kai ji paaugs“.

Laylos tėtis Danas, dirbantis Nacionalinėje sveikatos tarnyboje (NHS) teigė: „Tai viena iš nuotraukų, kurią pamatę visi galvoja, kad ji apdorota programa „Photoshop“. Ji tokia nuostabi!

Turėjau dukart pažiūrėti į ją, norėdamas įsitikinti, kad viskas buvo saugu, bet akivaizdu, kad to, kas matosi kadre, išties nebuvo. Laimė, aš greitai įsitikinau, kad jos nebuvo narve.

Layla mėgsta zoologijos sodą ir viską, kas susiję su gyvūnais, tad tokiame kadre ji gana tinka.

Bus gerai jai tai parodyti, kai paaugs. Mes visur darome nuotraukas ir turime albumą, kad ji galėtų juo pasidžiaugti paaugusi, kai galės tai suprasti.

Galbūt mes galėsime ją apgauti tvirtindami, kad vienądien ji vaikėsi gepardą.

Charlotte pamatė nuotrauką anksčiau, nei aš. Jai ji patiko ir pasakė, kad turiu ją pamatyti tuoj pat. Aš pasakiau: „Dieve mano!“, kai ją pamačiau.

Reikia pažiūrėti kelis kartus, kad įsitikintumei, kad tai nėra pavojinga. Tai mus privertė gerokai pasijuokti. Man ta nuotrauka patinka“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.