Liūdniausiam pasaulio lokiui pasiūlė naujus namus

Liūdniausiu pasaulyje vadintas baltasis lokys sulaukė dėmesio dėl tragiškų laikymo sąlygų Kinijos prekybos centre. Bet gyvūno gerove susirūpinęs laukinės gamtos parkas dabar nori jį priglausti, rašo „The Guardian“. 

Kinijos prekybos centro akvariume gyvenanti Pizza nuliūdino visą pasaulį.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Kinijos prekybos centro akvariume gyvenanti Pizza nuliūdino visą pasaulį.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Sep 22, 2016, 4:28 PM, atnaujinta May 12, 2017, 6:49 AM

Išgelbėti nuo prastų laikymo sąlygų Kinijoje baltąjį lokį, vardu Pizza, pasiūlė Jorkšyro laukinės gamtos parkas Donkasteryje.

Gyvūnų apsaugos organizacija „Animal Asia“ surinko daugiau nei pusę milijono parašų, kad būtų uždarytas akvariumas, kuriame laikoma meška.

Gyvūnų apsaugos organizacijos direktorius Dave’as Neale’as tikino, kad dabar Kinijos Guangdžou mieste esančio akvariumo savininkai turi puikią progą ištaisyti padarytą klaidą.

„Sulaukus neįtikėtino pasiūlymo iš Jorkšyro laukinės gamtos parko šią padėtį galima išspręsti itin sėkmingai. Taip ne tik lokys gyvens tinkamomis sąlygomis, bet ir akvariumo savininkai galės pamiršti neigiamas visuomenės reakcijas, kurios juos užgriuvo paviešinus, kaip laikomas gyvūnas.

Kalbėjau su jais ir žinau, kad jie supranta padarę klaidą“, – sakė D.Neale’as.

Jis tvirtino, kad „Animal Asia“ bus ramūs tik tuomet, kai pamatys Pizzą naujoje vietoje, kur gyvenimo sąlygos bus kur kas geresnės.

Gyvūnų apsaugos organizacijos direktoriaus teigimu, su akvariumo Kinijoje savininkais sutarta, kad į baltojo lokio vietą nebus atvežtas kitas gyvūnas. Taip pat jiems nepasiūlyta jokio atlygio už Pizzą.

Jei akvariumo savininkai sutiks, meškos pergabenimu į Donkasterį bus pasirūpinta iš surinktų lėšų.

Jeigu Pizza atsidurs Donkasteryje, ten gyvens specialiai baltiesiems lokiams pritaikytoje 10 arų teritorijoje su dviem tvenkiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.