Pasiplaukiojimas su itin retais rykliais pusnuogėms gražuolėms atsirūgs

Leidimas grožio konkurso „Mis Visata“ dalyvėms plaukioti su nykstančiais bangininiais rykliais užtraukė aplinkosaugininkų nemalonę.<br>ViDA Press ir Scanpix/AFP nuotr.
Leidimas grožio konkurso „Mis Visata“ dalyvėms plaukioti su nykstančiais bangininiais rykliais užtraukė aplinkosaugininkų nemalonę.<br>ViDA Press ir Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 4:18 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:49 PM

Kelios bikiniais vilkinčios pretendentės į „Mis Visata“ titulus antradienį buvo nufotografuotos besišypsančios ir mojančios iš laivelių, pakeliui į pasiplaukiojimą su didžiausiomis pasaulio žuvimis prie Sebu salos krantų.

Aplinkosaugininkų organizacijos griežtai nepritaria turistų pasiplaukiojimams su šiais rykliais ir sako, kad dėl maitinimo jie tampa priklausomi, be to, labiau pažeidžiami, turint omenyje brakonieriavimą ir laivų sraigtų padaromus sužeidimus.

„Baiminamės, nes su „Mis Visata“ ... Filipinai propaguoja prastą turizmo praktiką“, – naujienų agentūrai AFP sakė Vince'as Cinchesas iš „Greenpeace Southeast Asia“.

Konkursas „Mis Visata“ Filipinuose įvyks sausio mėnesį. Šios šalies turizmo departamentas sakė, kad minima konkurso dalyvių išvyka buvo potencialių konkurso vietų tikrinimo dalis.

Išvyka apžiūrėti bangininių ryklių buvo koordinuojama padedant vietos municipalitetui, „kuris pažadėjo gerai organizuotą susitikimo su jūrų gyvybe patirtį“, AFP sakė turizmo sekretoriaus pavaduotoja Kat De Castro.

Gamtosaugos organizacijos Filipinuose jau daug metų nepritaria su bangininiais rykliais susijusiam turizmui Sebu Oslobo mieste, bet vietos pareigūnai sako, kad ši praktika yra pragyvenimo šaltinis bendruomenei.

Tačiau organizacijos „Marine Wildlife Watch of the Philippines“ direktorius A.A.Yaptinchay sakė: „Tai neatsakinga ir netvaru. Tai net ne ekoturizmas. Aukojama aplinka vien dėl asmenukės.“

Veterinaras ir jūrų ekologas A.A.Yaptinchay paragino vyriausybę įgyvendinti gaires, tarp kurių būtų reikalavimas laikytis mažiausiai 3 m atstumu nuo bangininių ryklių ir draudimas liesti šias žuvis.

Interneto vartotojai socialinės žiniasklaidos apsėstoje šalyje taip pat reiškė pasipiktinimą.

„Mis Visata“, prašom, nebūk kalė aplinkai“, – feisbuke parašė „Gabriel Yap“.

Be aplinkosaugos klausimų, susirūpinimą kelia ir būsimojo konkurso saugumas. Rugpjūčio mėnesį valdžia paskelbė tirianti „rimtą“ grėsmę dėl grupuotės, susijusios su „Islamo valstybe“, grasinimo konkurso metu susprogdinti bombą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.