Bado grimasa: meškų poelgis sukrėtė zoologijos sodo lankytojus

Malajiniai lokiai Indonezijos miesto Bandungo zoologijos sode taip išseko, kad pašiurpino jo lankytojus. Badu marinami gyvūnai, kaip užfiksuota viename vaizdo įraše, ėdė net savo išmatas.

Gyvūnai zoologijos sode kankinami badu.<br>Stop kadras
Gyvūnai zoologijos sode kankinami badu.<br>Stop kadras
Gyvūnai zoologijos sode kankinami badu.<br>Stop kadras
Gyvūnai zoologijos sode kankinami badu.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-01-18 18:28, atnaujinta 2017-04-11 23:15

Išsekę, nukankinti ir sulysę zoologijos sodo gyventojai netruko sulaukti gyvūnų teisių aktyvistų dėmesio. Lankytojai, pamatę išalkusias meškas, patys atneša jiems maisto. Gavusios vaisių, meškos kelia į viršų letenas ir prašo žmonių dar numesti vieną kitą kąsnelį.

„Meškos yra uždarytos betoniniame aptvare, kur nėra nė lopinėlio žolės ar pievelės. Tokiomis sąlygomis laikyti gyvūną yra tikras nusikaltimas“, – portalui „Mashable“ sakė gyvūnų teisių gynimo organizacijos „Scorpion Foundation“ vyriausiasis tyrėjas Marisonas Guciano.

Nuo šiol gyvūnų būklę zoologijos sode stebėsiančios organizacijos atstovas tikino, kad tai – prasčiausias zoologijos sodas visoje Indonezijoje. „Būtų geriausia, jei ši vieta būtų uždaryta tuoj pat, kol baisiose kančiose nepradėjo gaišti gyvūnai“, – sakė M. Guciano.

Bandungo zoologijos sodas jau yra patraukęs gyvūnų teisių aktyvistų dėmesį ir anksčiau, kai prieš metus jame susirgo ir nugaišo Azijos dramblys.

Po to, kai vaizdelis, kuriame įamžintos išbadėjusios meškos pasklido internete, buvo paskelbta peticija ir surinkta daugiau nei 200 tūkst. parašų, kad šis zoologijos sodas būtų uždarytas ir gyvūnais būtų tinkamai pasirūpinta.

Malajiniai lokiai natūralioje gamtoje aptinkami Pietryčių Azijoje. Ši meškų rūšis Pasaulinės gamtos apsaugos organizacijos pripažinta kaip pažeidžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.