Šnaresį krūmuose išgirdę žmonės nepatikėjo savo akimis: išlindo pabaisa

Internete sklandantys įtartini vaizdeliai ar redaguotos, netikros nuotraukos – šiais laikais dažnas reiškinys. Prieš kelias dienas pasirodžius siužetui apie gigantišką aligatorių, vaikštinėjantį Polko apygardos gamtos pažinimo parke Floridoje, JAV, skeptikai tik gūžčiojo pečiais ir abejojo, ar tai gali būti tikra. Kaip rašo portalas „National Geographic“, šis vaizdo siužetas – nesumeluotas.

Iš krūmų išlindo mižiniškas aligatorius.<br>Stop kadras.
Iš krūmų išlindo mižiniškas aligatorius.<br>Stop kadras.
Iš krūmų išlindo mižiniškas aligatorius.<br>Stop kadras.
Iš krūmų išlindo mižiniškas aligatorius.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2017, 5:26 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:48 PM

Vaizdelyje užfiksuotas milžiniškas amerikinis aligatorius, dar vadinamas Misisipės aligatoriumis (Alligator mississippiensis – lot.) iš tiesų gali būti toks didelis. Šis roplys išniro iš krūmų, perėjo kelią ir pasislėpė aukštoje žolėje.

Filmuotoje medžiagoje matyti, jog visai netoli buvo visa tai fiksuojančių žmonių grupelė. Tikėtina, kad pamatę milžinišką roplį, jie negalėjo patikėti savo akimis.

„Didžiausias kada nors sugautas Misisipės aligatorius buvo beveik 4,5 metrų ilgio. Tai įvyko 2014-aisiais Alabamoje“, – sakė laukinės gamtos ekologas, biologas Davidas A. Steenas.

Anot jo, videosiužete įamžintas aligatorius iš tiesų yra panašaus dydžio į tą, kuris buvo sumedžiotas prieš trejus metus. „Manau, kad tai – tikras aligatorius, o šis vaizdelis – nesufalsifikuotas“, – tikino ekspertas.

Jam pritarė ir Los Andželo zoologijos sodo reptilijų skyriaus prižiūrėtojas Ianas Recchio.

Gyvūnas, užfiksuotas filmuotoje medžiagoje, iš tiesų yra aligatorius. Ir tai – vienas didžiausių individų. Didelė tikimybė, kad tai – patinas. Nežinau, ar žmones fone tikri, tačiau viskas atrodo autentiškai“, – portalui „National Geographic“ sakė I. Recchio.

Aligatorių nufilmavusi amerikietė Kim Joiner televizijos kanalui „News 6“ patvirtino, kad gyvūnas atrodė maždaug 4 metrų ilgio.

Tai jau ne pirmas kartas, kai tokio dydžio aligatorius pasirodo netoli žmonių, o vaizdeliai tuoj pat pasklinda interneto platybėse. Praėjusiais metais įamžintas milžiniškas aligatorius Floridoje esančiame Palmeto golfo aikštyne.

Mokslininkai mano, kad aligatoriai gali augti kone visą gyvenimą. Šių roplių gyvenimo trukmė – apie 80 metų. Tačiau nereiškia, kad didžiausias aligatorius yra seniausias.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.