Kalakutų elgesys su negyva kate nustebino net visko mačiusius

Manote, kad per gyvenimą jau matėte viską? Tuomet šis vaizdelis privers susimąstyti: kas čia per velniava?!

Aplink negyvą katę ratus suko laukiniai kalakutai.<br>Stop kadras.
Aplink negyvą katę ratus suko laukiniai kalakutai.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2017, 12:21 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 4:42 PM

Vienas socialinio tinklo „Twitter“ naudotojas pasidalijo mistiniu ir paankamai šiurpiu vaizdeliu, kuriame užfiksuoti Bostono mieste (JAV) keistai besielgiantys laukiniai kalakutai. Būrys sparnuočių tarsi užkeisti suko ratus aplink nudvėsusią katę.

Kokio velnio jie tai darė?

„Nieko panašaus ligi šiol nesu girdėjusi ir mačiusi“, – portalui Gizmodo sakė Niujorke gyvenanti biologė Debra Kriensky.

„Kalakutai yra visalesiai, tačiau kur kas dažniau lesa sėklas, riešutus, vaisius, tad labai abejoju, kad jie čia sukinėjosi norėdami sulesti negyvą katę. Todėl manau, kad jie tai darė norėdami patyrinėti naują keistą objektą“, – aiškino ji.

Mokslininkei pritarė ir biologas Markas Hatfieldas iš Nacionalinės laukinių kalakutų federacijos. „Jie tiesiog bando įsitikinti, ar tas objektas nekelia pavojaus. Taip jie išreiškia smalsumą“, – tikino

Anot jo, šių paukščių nereikėtų antropomorfizuoti. Jie nedaro nieko sąmoningo. Tai panašiau į grupę paukščių, kurie užstrigo savo elgesio modelyje bandydami išvengti susidūrimo su negyva kate, tuo pačiu siekiant patyrinėti, bet ir nenukrypti nuo saugumo jausmą sukuriančios grupės narių.

Tad panašu, kad kalakutai ratus suko ne tam, kad suteiktų katei dešimtą gyvenimą.

Ir vis tik nereiktų stebėtis šiuo ganėtinai kvailu paukščių elgesiu. Patys žmonės dažnai suka ratus aplink negyvą kalakutą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.