Nusikaltėliai peržengė ribas: metaliniais strypais užmuštas begemotas

Salvadoro gyventojai pasipiktinę dėl šalyje siaučiančių smurtautojų. Šį kartą nusikaltėlių šaltakraujiškumas peržengė ribas – lazdomis ir metaliniais strypais užmuštas šalies numylėtinis begemotas.

Nuo sumušimų begemotas neišgyveno.<br>Scanpix asociatyvioji nuotr.
Nuo sumušimų begemotas neišgyveno.<br>Scanpix asociatyvioji nuotr.
Begemotas Gustavito buvo užpultas gatvių gaujos ir dėl sužalojimų nugaišo.
Begemotas Gustavito buvo užpultas gatvių gaujos ir dėl sužalojimų nugaišo.
Nuo sumušimų begemotas neišgyveno.<br>Scanpix asociatyvioji nuotr.
Nuo sumušimų begemotas neišgyveno.<br>Scanpix asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Mar 11, 2017, 1:56 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 4:43 AM

Salvadore žiaurumo protrūkiai, regis, jau nieko nebestebina. Per pastaruosius kelerius metus gaujos tiesiog įsisiautėjo – šalyje kasdien žudomi žmonės.

Bet naujasis nusikaltėlių darbas salvadoriečiams sukėlė šoką. Gauja užpuolė šalies sostinės San Salvadoro zoologijos sodo gyventoją, vardu Gustavito.

Begemotas buvo itin mylimas, todėl dabar socialiniuose tinkluose salvadoriečiai lieja pyktį dėl gaujos veiksmų ir gedi užmušto gyvūno.

„Esame pikti. Nežinojome, kad jie nužudė Gustavito. Apie tai išgirdome tiktai atvykę su anūku į zoologijos sodą ir pamatę, kad jis uždarytas“, – sakė salvadorietis Carmenas Rogelis.

Žmonės net neša gėles prie zoologijos sodo vartų, kurie dėl įvykdyto nusikaltimo yra užverti.

„Mes esame įpratę matyti mirtį kasdien. Jie žudo mus kaip muses. Tačiau šis poelgis peržengė ribas – jie nužudė gyvūną, kuris teikė mums džiaugsmą“, – apgailestavo vietos gyventojas Martinas Castillo.

Zoologijos sodo direktorius Vladanas Henriquezas po įvykio sakė, kad begemotas buvo užpultas su akmenimis, peiliais ir metaliniais strypais. Ant jo kūno buvo aptikta daugybė muštinių ir durtinių žaizdų.

Tiesa, kad gyvūnas buvo užpultas, pastebėta ne iš karto. Kelias dienas jis dar buvo gyvas, bet neišlindo iš baseino. Galiausiai sekmadienį zoologijos sodo darbuotojai rado jį nugaišusį.

Salvadoro teisingumo ministras Mauricio Ramirezas pranešė, kad dėl šio įvykio pradėtas tyrimas.

Salvadoras yra viena šalių, kuriose itin didelis nusikalstamumas. Pernai šalyje įvykdyta daugiau nei 5 tūkst. žmogžudysčių. Vidutiniškai per dieną nužudoma 14 asmenų. Dažniausiai jie tampa gatvių gaujų aukomis. („The Guardian“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.