Panevėžyje – paklydusio briedžio akibrokštas į darbą ėjusiems žmonėms

Į Panevėžį atklydusio ir gamybinių įmonių kiemuose įsispraudusio briedžio vadavimu rūpinosi mezgėjos ir aplink esančių įstaigų darbuotojai, laukinuką jie net bandė pagirdyti. Galop į jauną patelę strėle smigo migdomųjų dozė, bet prieš krisdama ji dar ryžosi šuoliui per tvorą.

Briedį sumanęs pagirdyti vyras prie jo slinko lėtai, užsimetęs ant galvos maskuojančių spalvų apdangalą, kad mažiau baugintų žvėrį.<br>G.Kudirkienės nuotr. 
Briedį sumanęs pagirdyti vyras prie jo slinko lėtai, užsimetęs ant galvos maskuojančių spalvų apdangalą, kad mažiau baugintų žvėrį.<br>G.Kudirkienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Gailutė Kudirkienė (panskliautas.lt)

Jun 5, 2017, 9:15 AM

Laukinį žvėrį bandė pagirdyti

Į darbą atėję keramikos įmonės savininkai Kristina ir Liutauras Jociai negalėjo patekti į Šermukšnių gatvės 31-ajame name esančias savo patalpas, duris buvo užstojęs briedis.

„Gyvūnas blaškėsi, matėme, kad yra susižalojęs ties mentimi. Jis buvo labai įsibaiminęs, netoliese vyko karinės pratybos, šaudė ir skraidė didžiulis kariškių sraigtasparnis“, – pasakojo K.Jocienė.

Laukinį gyvūną, įsispraudusį į siaurą tarpą tarp pastato ir aukštos, viršuje spygliuota viela užsibaigiančios tinklinės tvoros, pirmosios pastebėjo tame pačiame pastate esančios mezgyklos darbuotojos. Jos puolė skambinti įvairioms tarnyboms ir ieškoti, kas sužeistą gyvūną išvaduotų.

Mezgėjos ir kelių šalia esančių įmonių darbuotojai jautėsi sutrikę, kad į miesto spąstus papuolusio laukinuko niekas neskuba gelbėti.

Pusiaudienį drebantis briedis dar tebestovėjo užrėmęs keramikos cecho duris.

„Jis ištroškęs, kepa ant saulės, ten, kur įsispraudęs, nėra jokio medelio, jokio pavėsio, gyvūnas silpsta“, – kalbėjo K.Jocienė.

Greta esančių įstaigų darbininkai sumanė briedį pagirdyti. Vyrai pripylė kibirą vandens ir vienas jų, apsivilkęs maskuojančios spalvos rūbais, lėtai ropodamas pagal tvorą, talpyklą stūmė vis artyn. Nors žmogus elgėsi labai atsargiai, gyvūnas iš išgąsčio vėl šoko ant spygliuotos tvoros.

Mezgėjos pasakojo, kaip organizavo briedžio gelbėjimo operaciją. Jos 8 val. ryto pirmiausia paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112. Buvo pasakyta, kad žinia bus perduota reikiamoms tarnyboms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.