Malonė žvejams: tvenkiniuose įveisė karosų ir šamų

Baigiantis rudeniui įžuvinti vandens tvenkiniai Mažeikių ir Radviliškio rajonuose. Šerkšnėnų tvenkinyje Mažeikiuose plaukios daugiau karosų, o Radviliškio rajono Vaitiekūnų tvenkinyje – daugiau šamų.

Įžuvinti tvenkiniai Mažeikių ir Radviliškio rajonuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Įžuvinti tvenkiniai Mažeikių ir Radviliškio rajonuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2017, 3:10 PM

Mažeikių rajono medžiotojų ir žvejų draugija, vykdydama žuvų išteklių naudojimo, atkūrimo ir apsaugos priemonių planą, į nuomojamą Šerkšnėnų tvenkinį paleido 360 paaugintų karosų. Žuvis užaugino UAB „Arvydai“. Paleistų žuvų bendras svoris – net 160 kilogramų, praneša Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas.

Karosai itin paplitę Lietuvos gėlo vandens telkiniuose. Jie pakantūs deguonies trūkumui ir puikiai išgyvena užšąlančiuose vandens telkiniuose. Žvejojant šias žuvis dydžio ir kiekio apribojimo nėra. Vienos žvejybos metu galima sugauti iki 5 kilogramų šių žuvų. Tiesa, geromis sąlygomis karosai gali užaugti iki 40 cm ilgio ir iki 3,5 kg svorio.

Radviliškio rajono Vaitiekūnų tvenkinys praturtintas paaugintais šamais. Žvejų mėgėjų asociacijos „Rivida“ į nuomojamą Vaitiekūnų tvenkinį paleido 300 šamukų.

Aplinkosaugininkai perspėja, kad žvejams teks apsišarvuoti kantrybe, kol šios žuvys paaugs. Mat šamus galima žvejoti ne mažesnius kaip 75 centimetrų dydžio ir vienos žvejybos metu galima pagauti ne daugiau kaip vieną žuvį. Pagavus daugiau ar mažesnius nei numatyta šamus, žvejui grėstu ne tik administracinė atsakomybė, bet ir tektų atlyginti nemenką žalą gamtai – 290 eurų už kiekvieną žuvį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.