Į vandens telkinius paleido toną žvejų pamėgtos žuvies

Aukštaitijos žvejai patenkinti – aplinkosaugininkai didelėmis žuvimis įžuvino septynis vandens telkinius. Į juos paleista beveik tona lydekų, lynų, karosų, karpių ir salačių.

Į septynis tvenkinius buvo įleista per 7,8 tūkstančio įvairiausių žuvų.
Į septynis tvenkinius buvo įleista per 7,8 tūkstančio įvairiausių žuvų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2017, 12:20 PM

Vienos žuvys buvo užaugintos Molėtų rajone įsikūrusios žuvivaisos įmonės „Armolė“ tvenkiniuose, kitos – Vilniaus rajone veikiančioje Arvydų bendrovėje, trečios sugautos Neryje ir atvežtos į Biržų, Kupiškio ir Panevėžio apylinkių tvenkinius.

Mailiui įsigyti iš viso buvo skirta per 4 tūkstančiai eurų.

445 lydekaitės, bendrai svėrusios 33 kilogramus, buvo įleistos į Kilučių ežerą (Biržų r.). 86 hektarų ploto ežeras metai iš metų yra įžuvinamas. Anksčiau čia buvo įleista amūrų ir lynų.

Prieš kelias dienas į Kupiškio marias įleistas 31 salatis. Jų svoris siekė 39 kilogramus. Vienas jų svėrė net pusantro kilogramo.

Gyvosios gamtos apsaugos vyriausiasis specialistas Matas Sirgėdas sakė, kad įžuvinti buvo pasirinktos suaugusios žuvys, kurios pavasarį turėtų neršti.

Šias žuvis šalies žuvivaisos tarnybos darbuotojai sugaudė Neryje – ten jų populiacija didžiausia. Tai pat Kupiškio rajone buvo įžuvinti Noriūnų ir Stirniškių tvenkiniai, Šaukliškių vandens karjeras ir Mituvos ežeras. Čia įleista įvairiausio dydžio kone 4,2 tūkst. lydekaičių, 764 karosai, 136 karpiai ir 201 lynas.

Įžuvinimu rūpinosi šiuos tvenkinius nuomojantis medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyrius.

Panevėžyje į Nevėžio upę, vadinamose Ekrano mariose, įleista 2 tūkst. karpių, svėrusių 240 kilogramų. Karpiai buvo užauginti Prienų rajone.

Aplinkosaugininkai sakė, kad ruduo yra palankus metas įžuvinti ežerus. Šiuo metu oro ir vandens temperatūrų skirtumas nėra didelis, tad yra didžiausia tikimybė, kad įleistos žuvys gyvens. Taip pat patogus metas jas transportuoti, nes nėra per karšta ar per šalta.

Tačiau aplinkosaugininkai primena, kad draudžiama gaudyti mažesnes nei 40 centimetrų ilgio žuvis. Pažeidėjų laukia 60 eurų baudos ir gamtai padarytos žalos atlyginimas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.