Godžiam žvejui – solidi sąskaita

Telšių rajone žūklavęs žemaitis nesitikėjo, kad ši išvyka kainuos tiek brangiai. Mat žvejys įkliuvo aplinkosaugininkams, kurie įteikė 435 eurų sąskaitą už žalą gamtai.

Per žūklę leidžiama pasiimti ne daugiau kaip 3 margašones, o Telšių rajone žvejojusi trijulė turėjo net 12. <br>ŠRAAD nuotr.
Per žūklę leidžiama pasiimti ne daugiau kaip 3 margašones, o Telšių rajone žvejojusi trijulė turėjo net 12. <br>ŠRAAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-07 15:07

Pašiurpino vietinius gyventojus

Žvejų trijulė buvo sučiupta atokiame Morkiškių ežere netoli Nevarėnų  miestelio (Telšių r.).

Aplinkosaugininkus iškvietė vietiniai gyventojai, pranešę, kad ežerą siaubia brakonieriai.

Pastarasis teiginys nepasitvirtino, nes draudžiamų žūklės įrankių nerasta. Ežere žuvis gaudę žvejai buvo apsiginklavę spiningais, be to, visi trys turėjo galiojančius leidimus čia žvejoti.

Žveją įklampino azartas

Tačiau tikrintojus nustebino laimikis, nes viename maiše aptikta 12 spurdančių lydekų. Visos jos buvo didesnės kaip 45 centimetrai, bet gerokai viršytas leistinas sugauti kiekis.

Pagal galiojančią tvarką žvejas per vieną žūklę gali sugauti ne daugiau kaip 3 lydekas, o jos turi būti didesnės kaip 45 centimetrai.

Vienas žvejys prisipažino, kad jį pagavo azartas, todėl pasiėmė net 6 lydekas.

Tai vyriškiui kainuos brangiai -  vien žala gamtai priskaičiuoti 435 eurai. Be to, žvejas bus baudžiamas ir už mėgėjų žūklės pažeidimus. Jam gresia įspėjimas arba 10-60 eurų bauda.

Reikia turėti saiką

Per vieną žūklę leidžiama sugauti 1 šamą, 2 salačius, 3 lydekas, sterkus, ungurius, marguosius upėtakius ir kiršlius.

Vėgėles, šapalus ir meknes žvejojantiems žvejams leidžiama daugiau – galima sugauti ir pasiimti 5 žuvis. Tiesa, bendras jų skaičius irgi negali viršyti penkių.

Be to, žvejams leidžiama pasiimti ne daugiau kaip 5 kg laimikio, tik Kuršių mariose riba didesnė – 7 kg. Ji negalioja stintoms, kurių žūklei apribojimai netaikomi.

Svorio apribojimas netaikomas ir didiesiems laimikiams – kai viena žuvis sveria daugiau nei leidžiama visa vienos žūklės norma.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.