„Instagram“ slėps nuotraukas su gyvūnais dėl kilnios priežasties

Jeigu jūs darote asmenukes su gyvūnais, tikėtina, kad patys to nesuvokdami jiems kenkiate.

 Dėl turistų pramogos laukiniai gyvūnai labai dažnai kenčia. <br> 123rf.com nuotr.
 Dėl turistų pramogos laukiniai gyvūnai labai dažnai kenčia. <br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2017, 3:10 PM

Atrodytų, nekaktos asmenukės su gyvūnais iš tiesų įvairių rūšių gyvūnams sukelia kančias. Taip parodė neseniai atliktas tyrimas.

Todėl socialiniame tinkle „Instagram“ nuspręsta mėginti įspėti žmones apie tai, kad šie nenorėtų kelti į internetą panašių asmenukių.

Daugybė tokių gyvūnų, kaip tinginiai ar koalos, nemėgsta būti laikomi ant rankų. Taigi tie, kurie juos paima ant rankų vien dėl nuotraukų, sukelia šiems gyvūnams daug kančių.

Dar daugiau, dauguma šių gyvūnų yra paimami iš jų natūralios aplinkos vien tam, kad atostogautojai galėtų su jais fotografuotis už pinigus.

Tokie duomenys paskatino socialinį tinklą „Instagram“ imtis priemonių panašiam elgesiui uždrausti. Taigi nuspręsta panašias nuotraukas šiame socialiniame tinkle pradėti slėpti, kad žmonės nebūtų skatinami jų daryti.

Bet kas, ieškodamas panašių nuotraukų arba jas keldamas į socialinį tinklą „Instagram“, nuo šiol matys įspėjimą apie tai, kad jie galbūt netyčia skatina gyvūnų išnaudojimą, rašoma britų interneto svetainėje „Independent“. 

Dabar kiekvienas, kuris bandys vykdyti paiešką pagal tokius raktažodžius, kaip, pavyzdžiui, #KoalaSelfie arba #SlothSelfie pamatys įspėjimą apie tai, kad jie galbūt skatina netinkamą elgesį su gyvūnais.

„Gyvūnų išnaudojimas ir nykstančių gyvūnų ar jų dalių prekyba neleidžiami „Instagrame“. Jūsų paieška pagal grotažymę gali būti sietina su įrašais, kurie skatina pavojingą elgesį su gyvūnais ar aplinka“, – rašoma „Instagram“ žinutėje.

Neseniai išplatintame „Instagram“ pranešime spaudai nurodoma, kad panašios nuotraukos bus slepiamos ir netoleruojamos socialiniame tinkle.

Tačiau daugybė žmonių, kurie skatina gyvūnų išnaudojimą, veikiausiai nė nenutuokia, kad taip daro. Štai kodėl „Instagram“ nusprendė slėpti asmenukes su gyvūnais.

Toks sprendimas buvo atliktas po žurnalas „National Geographic“ tyrimo, aiškinantis, kaip socialiniai tinklai veikia elgesį su gyvūnais. Paaiškėjo, kad laukiniai gyvūnai būdavo paimami iš jų natūralios aplinkos ir laikomi prastomis sąlygomis vien tam, kad turistai galėtų su jais fotografuotis.

„Mums rūpi mūsų bendruomenė, įskaitant gyvūnus ir laukinę gamtą, kuri yra svarbi šios platformos dalis, – sakė „Instagram“ atstovė Emily Cain žurnalui. – Manome, kad visuomenei svarbu iškart apie tai žinoti. Stengiamės padaryti viską, ką galime, kad žmones šviestume“.

Socialinio tinklo atstovai vylėsi, kad žmonės ateityje bus sąmoningesni dėl to, kaip jų elgesys gali paskatinti išnaudojimą.

„Natūralaus pasaulio globa ir saugumas mums ir globaliai visuomenei yra svarbūs, – teigė „Instagram“ atstovai. – Skatiname kiekvieną būti sąmoningu dėl bendravimo su laukiniais gyvūnais ir aplinka, kad pavyktų išvengti išnaudojimo ir pranešti apie bet kokias nuotraukas ir vaizdo įrašus, kurie, jūsų nuomone, pažeidžia mūsų bendruomenės taisykles“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.