Ėdžios mieste prilygsta spąstams

Netoli Visorių gatvės šėryklą laukiniams gyvūnams įrengę vilniečiai nepagalvojo, kad daro anaiptol ne gerą darbą.

Ėdžias pastačiusių Visorių gatvės gyventojų elgesio gamtininkas nepateisina.<br>M.Cibo nuotr.
Ėdžias pastačiusių Visorių gatvės gyventojų elgesio gamtininkas nepateisina.<br>M.Cibo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2018, 11:35 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 11:36 AM

Ne laiku ir ne vietoje. Taip gamtininkas Benediktas Maciulevičius įvertino Visorių gatvės gyventojų sumanymą šalia namų pamiškėje pastatyti ėdžias laukiniams gyvūnams.

„Pirmiausia miško žvėrys nebadauja ir jiems pagalbos tikrai nereikia. Žiema šiemet lengva, o sinoptikų prognozės didelių šalčių nežada. Todėl dar ilgai gyvūnai galės parupšnoti nenušalusios žolės“, – kalbėjo B.Maciulevičius.

Jo žodžiais, dar blogiau būtų, jeigu tokie tariami gamtos mylėtojai į ėdžias laukiniams gyvūnams pridėtų ne įprasto ėdalo, o, tarkim, apelsinų ar sausainių.

Gamtininkui teko matyti ėdžiose mandarinų žievelių ar arbūzų žievių. Jeigu būtų pavykę išsiaiškinti, kad taip žvėris šeria medžiotojai, jiems grėstų net administracinė atsakomybė.

Anot B.Maciulevičiaus, kita blogybė – taip žvėrys viliojami iš miško. Jau pasitaikė atvejų, kai Vilniaus gatvėse blaškėsi briedžiai ar stirnos.

Beje, net medžiotojams laukinius gyvūnus rekomenduojama šerti tik tada, kai jie patys nebegali pramisti.

O bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ atstovai laukiniams gyvūnams vietoj ėdžių miške papuošė egles. Jie ant medžių obuolių, morkų, kukurūzų ir kitų skanėstų prikabinėjo nuošalesnėse vietovėse.

Taip puošti medžius sumanė „Energijos skirstymo operatoriaus“ darbuotojas Rimantas, dažnai sutikdavęs alkanų laukinių žvėrių. Ilgainiui jo pavyzdžiu pasekė ir daugiau kolegų.

Rimantas jau dešimtmetį vyksta į atokias Vilniaus regiono vietas likviduoti avarijų.

„Matydavau juos iš toli. Pirmąsias egles ėmiau puošti pernai per pačius šalčius, kai atrodė, kad jie tikrai turėtų būti peralkę.

Laukiniai žvėrys baikštūs, todėl kol kas nepavyko sulaukti jų ateinančių prie skanėstų, bet egles grįžęs vis rasdavau tuščias, nuėstas. Žiemą skanesnio kąsnio tikriausiai pritrūksta“, – kalbėjo Rimantas. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.