Pareigūnų užkluptas brakonierius spruko net nepaleidęs masalo

Ant ledo užkluptas brakonierius mėginio pasprukti, o aplinkosaugininkai jį vijosi gerą puskilometrį. Gaudynių metu pažeidėjas iš rankų nepaleido kibirėlio su masalui naudotomis žuvelėmis.

Neteisėta lydekų žvejyba ant Dviragio ežero brakonieriui kainuos  iki 300 eurų.<br>Aplinkosaugininkų nuotr.
Neteisėta lydekų žvejyba ant Dviragio ežero brakonieriui kainuos iki 300 eurų.<br>Aplinkosaugininkų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 2, 2018, 4:00 PM

Netoli Kamajų (Rokiškio r.), prie vaizdingo Dviragio ežero esančiame Salų kaime, reidą surengę aplinkosaugininkai įsitikino, kad kalbos apie ten brakonieriaujančius vietos gyventojus nėra iš piršto laužtos.

Apie gyvomis žuvelėmis lydekas gaudančius brakonierius pareigūnams pranešė nepakantūs žvejai. Šiuo metu lydekų žvejyba draudžiama.

Gyvosios gamtos apsaugos vyriausiasis specialistas Dalius Drevinskas pro žiūronus pastebėjo ežero link einantį vyrą. Buvo aišku, kad tai brakonierius.

Buvo jau sutemę, jis rankose nešėsi kibirėlį. Užlipęs ant ledu sukaustyto ežero vyriškis pasuko vidurio link.

Pastebėjęs aplinkosaugininkus brakonierius dėjo į kojas.

Gaudynės tęsėsi gerą puskilometrį. Bėgdamas įtariamasis nepaleido iš rankų kibiro, kuriame nešėsi masalui skirtas gyvas žuveles.

Šiaip ne taip pavytas ir sugautas 40-metis Salų kaimo gyventojas sakė, kad ėjo patikrinti eketėse paliktų šakotinių.

Tai toks įtaisas su kabliuku, prie kurio prikabinta masalui naudojama gyva žuvelė įleidžiama į vandenį. Tokių šakotinių pareigūnai rado tris.

Pažeidėjui telieka džiaugtis, kad nebuvo užkibusi nė viena lydeka, nes tada būtų tekę atlyginti gamtai padarytą žalą. Už neteisėtą žvejybą jam gresia bauda iki 300 eurų.

Vaizdingoje vietoje tyvuliuojantis Dviragio ežeras nuo seno traukia brakonierius.

Aplinkosaugininkai sakė, kad prasidėjus lydekų nerštui anksčiau vyrai su kartimis eidavo prie ežero. Jie tiesiog nuo kranto uždaužydavo neršiančias lydekas.

Saugodamiesi aplinkosaugininkų brakonieriai prie kelio į kaimą pristatydavo žvalgų, kurie ant medžio pakabindavo akėčias. Išvydę svetimus žmones žvalgai imdavo daužyti per akėčias ir taip perspėdavo neršiančių lydekų tykančius brakonierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.