Pamatykite: Dzūkijoje medžiotojai įamžino itin retą laimikį – rudąją mešką

Lietuvos miškuose vėl nufotografuota reta viešnia – rudoji meška. Paliepio medžiotojų būrelio vadovas Vytautas Jasiulevičius su „Lietuvos ryto“ televizija pasidalijo nuotrauka iš šernų viliojimo vietos Leipalingio seniūnijoje. Ten sumontuota kamera įamžino, kaip meška ėda pašarus. Medžiotojai spėja, kad tai gali būti ta pati meška, kuri anksčiau vaikštinėjo prie Veisiejų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2018, 8:37 PM, atnaujinta Apr 29, 2018, 8:38 PM

Apie po mišką vaikštantį gyvūną lrytas.lt rašė jau penktadienį. Tuomet į darbą atėjęs Veisiejų regioninio parko (Lazdijų r.) girininkas Andrius Stankevičius pasakojo, kad penktadienį apie devintą valandą visai netoli šio miesto miško pakraštyje, prie kelio Barčiai-Veisiejai, buvo pastebėta meška.

Ją dar ant asfalto juostos pamatė automobiliu į Veisiejus iš Barščių važiavęs vyras.

Meška perėjo kelią ir nupėdino į mišką. Netoliese yra Ančios ežeras ir prie jo įrengtas paplūdimys, kur atšilus žmonės jau kepa šašlykus, kepsnius.

Žvėrį galėjo suvilioti čia konteineryje paliktos kokio nors maisto atliekos, skleidžiančios kvapą.

Netrukus į mešką mačiusio liudininko nurodytą vietą atvyko A.Stankevičius su dar vienu parko darbuotoju ir atidžiai apžiūrėjo pakelę bei miško ruožą. Tačiau meškos nerado ir jokių šio žvėries pėdsakų nepastebėjo.

„Žemė čia pakelėje labai tvirtai sutrypta, todėl letenų žymių ir neliko. Taigi įrodymų apie tai, kad čia vaikščiojo meška neradome. Tačiau ją matęs vyras yra rimtas – nei melagis, nei fantazuotojas, todėl jo pasakojimu tikiu“, – sakė girininkas.

Per savaitę tai jau trečias kartas, kai žmonės Veisiejų regioninio parko teritorijoje ir netoli Druskininkų Diržų kaimo miške matė mešką.

Pirmiausia Barčių kaime, pamiškėje, ant išakėtos dirvos balandžio 21 dieną vienas ūkininkas pastebėjo didžiulius pėdsakus, o kitą dieną ant jau suvoluotos žemės beveik toje pačioje vietoje vėl šviežius, panašius į lokio letenos spaudus.

„Gandų girdėjome, kad 23 dieną meška buvo pastebėta ir Diržų kaimo miške. Ta pati čia gali vaikščioti, nes atstumas nedidelis. Nuo Veisiejų iki Barčių 3-4 kilometrai. Iki Diržių kaimo truputį tolėliau.

Tikriausiai lokys atklydo iš Baltarusijos miškų ieškodamas patelės, nes artėja rujos metas. Neradęs grįžta atgal. Mūsų parko teritorijoje meškos tikrai dar nesiveisia“, – tvirtino A.Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.