Išgelbėtas pitonas, kurį buvo apspitę 500 erkių

Gyvačių gaudytojai Australijoje išgelbėjo pitoną, į kurio kūną buvo įsisiurbę 500 erkių. Roplys buvo rastas baseine Gold Kosto pakrantėje Australijos Kvinslando valstijoje.

Wikipedia nuotr.
Wikipedia nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2019, 10:14 PM

Nike pavadinta gyvatė buvo nuvežta į veterinarijos kliniką, kur veterinarai iš jos kūno pašalino daugiau kaip 500 erkių, BBC sakė gyvačių medžiotojas Tony'is Harrisonas. Pitonas, anot jo, sveiksta.

Vyras teigė manąs, kad pitonas tikėjosi baseine atsikratyti erkių. „Akivaizdžiai gyvatė jautėsi labai blogai“, – kalbėjo ekspertas.

Erkės vis atakuoja laukinėje gamtoje gyvenančias gyvates, BBC sakė Kvinslando universiteto specialistas Bryanas Fry'is. Tačiau kad šį pitoną nugulė tiek daug erkių, esą yra požymis, jog jis serga. „Nemanau, kad jis būtų išgyvenęs, jei nebūtų išgelbėtas ir gydomas“, – pridūrė B. Fry'is.

Kol kas nenustatyta, kokia liga kamuoja pitoną. Anot T. Harrisono, Nike „veikiausiai bus ilgalaikis pacientas, kol galės būti paleistas atgal į gamtą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?