Neapsikentę medžiotojai patys pričiupo kilpas stačiusį brakonierių

Sausio 19 d. Klaipėdos rajone medžiotojų būrelio „Jūra“ nariai, medžiodami savo būrelio teritorijoje, pastebėjo įtartiną pašalinį asmenį.

 Plieninės kilpos.<br> Aplinkos apsaugos agentūros nuotr.
 Plieninės kilpos.<br> Aplinkos apsaugos agentūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-24 17:50

Asmuo įtarimą sukėlė dėl to, kad visai netoli nuo tos vietos, kurioje jis pastebėtas, buvo pastatyta plieninė kilpa laukiniams gyvūnams gaudyti. Kaip teigia asmenį sustabdę medžiotojai, nuo kilpos iki minėto asmens aiškiai matėsi vieninteliai pėdsakai sniege. Nors pažeidėjas iš pradžių savo kaltę neigė, vėliau prisipažino statęs minėtą kilpą ir parodė, kur buvo pastatytos dar dvi.

Į įvykio vietą buvo iškviesti Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, kuriems liko tik surašyti administracinių nusižengimų protokolą. Kokią baudą skirti už neteisėtą medžioklę draudžiamu būdu, t. y. draudžiamais laikyti ir naudoti medžioklėje įrankiais, spręs Klaipėdos rajono teismas. Už tokio tipo pažeidimus gresiančios baudos siekia nuo 600 iki 1700 eurų.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dėkoja medžiotojų būrelio „Jūra“ nariams, kurie neliko abejingi, ėmėsi iniciatyvos ir pranešė atsakingiems pareigūnams apie daromus pažeidimus. Pranešti apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus, pastebėtus aplinkos apsaugos teršimo ar niokojimo atvejus galima bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai Aplinkos apsaugos departamentui telefonu 8 (5) 2732995.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.