Už išniekintą gamtą brakonieriams – 2 metai nelaisvės ir 335 tūkst. eurų bauda

Malaizijos šiaurėje esančio Kvala Terenganu miesto teismas paskyrė dviem brakonieriams vietnamiečiams rekordinę 375 tūkstančių JAV dolerių (apie 335 tūkst. eurų) baudą. Tai ketvirtadienį pranešė laikraštis „The Star“.

 Teismo sprendimu brakonieriams taip pat skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė. Jeigu jie nesumokės reikiamos sumos, turės praleisti kalėjime 16 metų.<br>Scanpix/AFP nuotr.
 Teismo sprendimu brakonieriams taip pat skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė. Jeigu jie nesumokės reikiamos sumos, turės praleisti kalėjime 16 metų.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-16 16:36, atnaujinta 2019-05-16 16:37

Vietnamiečiai buvo suimti šių metų balandį. Pas juos buvo rasta kelios dešimtys leopardų, tapyrų ir malajinių lokių kailių, taip pat dviejų nugalabytų malajinių tigrų, kurių laukinėje gamtoje liko ne daugiau kaip 200, kūnų dalių.

Teismo sprendimu brakonieriams taip pat skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė. Jeigu jie nesumokės reikiamos sumos, turės praleisti kalėjime 16 metų. „Šis verdiktas skatina mus toliau persekioti brakonierius visu įstatymo griežtumu“, – pareiškė Malaizijos rezervatų ir nacionalinių parkų departamento vadovas Datukas Hashimas. Jis taip pat pabrėžė, kad šalies valdžia tęs kovą su neteisėtu gyvūnų medžiojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.