Lazdynuose voverė pademonstravo žadą atimančius gabumus: tai pamatysi ne kasdien

Vilniuje gyvenantis berniukas Aistis įsigijo linksmų draugų: porelę voverių. Juos vaikas sutinka Lazdynų rajone, netoli Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“, pakeliui į mokyklą.

Viena iš voveraičių lyg niekur nieko kopė statmena penkiaaukščio blokinio namo siena ir pasiekė net penktą aukštą.<br>Stop kadrai
Viena iš voveraičių lyg niekur nieko kopė statmena penkiaaukščio blokinio namo siena ir pasiekė net penktą aukštą.<br>Stop kadrai
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2019, 6:54 PM

Savo bičiuliams Aistis nepamiršta paimti ir vaišių: riešutų ar saulėgrąžų.

Antradienį Aisčio tėtis nufilmavo neįprastą vaizdelį – viena iš voveraičių lyg niekur nieko kopė statmena penkiaaukščio blokinio namo siena ir pasiekė net penktą aukštą.

Tiesa, pamačiusi savo bičiulį Aistį, voveraitė nusprendė nusileisti žemyn, matyt norėdama patikrinti, ar šis jai nebus atnešęs lauktuvių.

Porelę voveraičių Aistis ir jo tėvai yra matę ir Lazdynų apačioje, arčiau parodų centro, kur dabar vyksta statybos, ir viršuje. Ten įrengta lesykėlė, kur gyvūnėliai gali rasti maisto ir auga kaštonai.

Beje, tai – ne pirmas kartas, kai laukiniai gyvūnai mieste nufilmuojami lipantys daugiabučių namų sienomis. Pernai rašėme, kaip Sent Polo mieste, Minesotos valstijoje, JAV, dėl neaiškių priežasčių meškėnas nusprendė įkopti į dangoraižį.

Dvi dienas žurnalistai ir socialinių tinklų vartotojai užgniaužę kvapą stebėjo pastato sieną lipantį gyvūnėlį, sugebėjusį pasiekti net 20 aukštą. Apie šio meškėno nuotykius plačiau galite paskaityti čia.

Jeigu ir jūs įamžinate neįprastą gamtos vaizdelį, pasidalinkite juo ir su portalo lrytas.lt skaitytojais, atsiųsdami adresu gamta@lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.