Vievyje sulaikyti šautuvais ginkluoti brakonieriai: vienas jų – pareigūnams žinomas

Aplinkosaugininkai sulaikė Vievio ežere du nelegaliai žvejojusius asmenis, skelbia Aplinkos apsaugos departamentas.

 Brakonierių grobis ir nelegali įranga.<br> AAD nuotr.
 Brakonierių grobis ir nelegali įranga.<br> AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2019, 6:16 PM, atnaujinta Nov 5, 2019, 6:18 PM

Anot departamento, po vandeniu žvejoję asmenys sulaikyti pirmadienio vakarą. Vienas jų aplinkosaugininkams įkliuvo ir prieš kelias savaites, kai nelegaliai žvejojo Žeimenos upėje.

Už povandeninę žūklę tamsiu paros metu ten, kur tai daryti draudžiama, asmenims gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo padarymo įrankių – povandeninės žūklės šautuvų ir hidrokostiumų – konfiskavimu.

Be kita ko, sulaikyti asmenys turės atlyginti 152 eurų žalą žuvų ištekliams.

Du pažeidėjai buvo sulaikyti Vievio gyventojams informavus aplinkosaugininkus apie ten esančiame ežere nardančius ir galbūt povandenine žūkle užsiimančius žmones.

„Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams nedelsiant sureagavus į pranešimą, pažeidėjai buvo sulaikyti krante su visais pažeidimo padarymo įrankiais ir pagauta žuvimi – lydeka ir beveik kilogramu kuojų“, – rašoma departamento pranešime.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad užsiimti povandenine žūkle galima nuo balandžio pirmosios iki lapkričio 31 dienos, taip pat būtina laikytis nustatytų reikalavimų – žvejoti nuo saulės patekėjimo iki saulės nusileidimo, žūklės vietoje turint ryškiai matomą plūdurą, peilį.

Povandeninei žūklei naudoti galima povandeninės žūklės šautuvus, kurie atitinka nustatytus parametrus. Šautuvai turi būti ne ilgesni kaip 120 centimetrų, strėlių antgalis ne platesnis kaip 10 cm.

Lietuvoje žvejoti po vandeniu leidžiama Alaušo, Didžiulio (Daugų), Drūkšių, Siesarčio, Vištyčio, Asvejos (nuo Dubingių tilto iki Žingių tilto) ežeruose bei Elektrėnų tvenkinyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?