Per plauką nuo nelaimės: prie Molėtų stirna patikrino vairuotojo budrumą

Portalo lrytas.lt fotografas Vladas Ščiavinskas savaitgalį važiuodamas automobiliu iš Utenos į Vilnių vaizdo registratoriumi užfiksavo skaudžia nelaime galėjusį pasibaigti įvykį. Šeštadienio pavakarę netoli Molėtų miškingoje teritorijoje į kelią staiga išbėgo jauna stirna ir išbandė priekyje važiavusio automobilio vairuotojo (ar vairuotojos) budrumą.

 Stirna išbėgo į kelią prie Molėtų.<br> V. Ščiavinsko stop kadras
 Stirna išbėgo į kelią prie Molėtų.<br> V. Ščiavinsko stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2019, 3:48 PM, atnaujinta Nov 25, 2019, 3:54 PM

Transporto priemonės valdytojas spėjo laiku pristabdyti greitį ir išvengti susidūrimo su gyvunu. Pastarasis liko sveikas ir nudūmė savo keliais.

Jei ne pasirinktas saugus greitis ir gera reakcija, šis įvykis galėjo pasibaigti labai blogai.

Specialistai vairuotojus įspėja: būkite budrūs, esant rudeninei laukinių gyvūnų migracijai keliuose padaugėjo susidūrimų su laukiniais gyvūnais. Vairuotojai raginami būti atidūs ne tik važiuojant keliuose prie pamiškių, mat briedis ar stirna į kelią gali išbėgti net mieste.

Daugiausiai avarijų įvyksta tamsiu paros metu, ypač rudenį, kai suaktyvėja laukinių gyvūnų migracija. Vairuotojams patariama būti ypač budriems ir laikytis saugaus greičio, nes jis dažniausiai ir lemia skaudžius susidūrimo su laukiniais gyvūnais padarinius.

Vis dėlto pavojingiausi kelyje – didieji gyvūnai: stirnos, elniai ir briedžiai. Šernai taip pat gali pridaryti rimtos žalos, tačiau šių gyvūnų Lietuvoje gerokai sumažėję – dėl afrikinio kiaulių maro dalis jų išmedžiota, dalis išgaišo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.