Koronavirusas patvirtintas zoologijos sode laikomai tigrei: užsikrėtė nuo prižiūrėtojo

Niujorko Bronkso zoologijos sode COVID-19 infekcija diagnozuota tigrei, kuri, kaip manoma, užsikrėtė koronavirusu nuo prižiūrėtojo, tuo metu neturėjusio jokių simptomų, sekmadienį pranešė įstaiga.

Niujorko Bronkso zoologijos sode COVID-19 infekcija diagnozuota tigrei, kuri, kaip manoma, užsikrėtė koronavirusu nuo prižiūrėtojo, tuo metu neturėjusio jokių simptomų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Niujorko Bronkso zoologijos sode COVID-19 infekcija diagnozuota tigrei, kuri, kaip manoma, užsikrėtė koronavirusu nuo prižiūrėtojo, tuo metu neturėjusio jokių simptomų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-06 07:54, atnaujinta 2020-04-06 08:04

Ketverių metų malajinei tigrei Nadijai, taip pat jos seseriai Azul, dviem amūriniams tigrams ir trims afrikiniams liūtams pasireiškė sausas kosulys, tačiau gyvūnai turėtų visiškai pasveikti, nurodoma miesto zoologijos sodus valdančios ne pelno organizacijos „Wildlife Conservation Society“ pareiškime.

„Būdami itin atsargūs, atlikome tyrimus didžiajai katei. Pasirūpinsime, kad visos apie COVID-19 gautos žinios padėtų pasauliui geriau suprasti naująjį koronavirusą“, – rašoma naujienų agentūrai AFP atsiųstame pareiškime.

„Nors Bronkso zoologijos sode didžiosioms katėms šiek tiek sumažėjo apetitas, jų bendra savijauta gera; jos prižiūrimos veterinarų ir yra energingos, budrios ir kontaktuojančios su savo prižiūrėtojais“, – tęsiama dokumente.

„Nežinoma, kaip ilgai ši liga progresuos didžiosioms katėms, nes skirtingos rūšys gali savaip reaguoti į naujas infekcijas. Tačiau mes ir toliau atidžiai stebėsime jų būklę ir tikėsimės, kad jos visiškai atsigaus.“

Niujorke, kur COVID-19 aukų skaičius perkopė 4 000, visi keturi zoologijos sodai ir akvariumas yra uždaryti nuo kovo 16 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.